Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 14 mrt 2018

Fitbit Ace: eerste fitness tracker voor kinderen

Fitbit kennen we van de smartbands om onze gezondheid bij te houden. Doorgaans zijn de slimme bandjes gericht op volwassenen, maar vanaf nu voegt Fitbit ook kinderen vanaf acht jaar toe aan zijn doelgroep. Speciaal voor deze jongelingen heeft het bedrijf de Fitbit Ace ontwikkeld.

Aangepaste Fitbit Alta

De Fitbit Ace is een aangepaste versie van de Fitbit Alta, maar dan natuurlijk gemaakt om ideal te zijn voor kinderen. Zo is bijvoorbeeld het bandje wat kleiner gemaakt, zodat de wearable ook goed past om de kleinere polsjes. Daarnaast is ook de software aangepakt om geschikter te zijn voor de jongere leeftijd. Aangezien kinderen over het algemeen nog niet echt bezig hoeven te zijn met afvallen, kun je met de Ace bijvoorbeeld niet zien hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast kunnen kinderen ook niet meedoen aan het sociale gedeelte van de Fitbit wearables, waar je bijvoorbeeld foto’s kunt delen met andere Fitbit gebruikers.

Fitbit Ace

Kinderen in de gaten houden

Van de ouders wordt verwacht dat ze hun kinderen enigszins in de gaten houden in verband met het gebruik va de Fitbit Ace. Zo moeten kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar toestemming hebben van hun ouders om te beginnen met de smartband. Ook moet je als ouder toestemming geven, voordat je kind activiteiten en badges mag delen. Ouders kunnen verder met de band ook in de gaten houden hoe actief de kinderen zijn en of ze bijvoorbeeld wel genoeg slaap krijgen.

Fitbit Ace

Design van volwassen smartband

Fitbit heeft er met opzet voor gekozen om de smartband er bijna precies hetzelfde eruit te laten zien als de smartbands voor volwassenen. Ze richten zich namelijk op kinderen de net oud genoeg worden, dat ze op hun fitheid beginnen te letten. Door de band op een volwassen wearable te laten lijken, zouden kinderen zich meer volwassen voelen en makkelijker kunnen overstappen naar de volwassen versie.

Fitbit Ace vanaf tweede kwartaal beschikbaar

Als je ervoor wilt zorgen dat je kinderen fit blijven, kun je in het tweede kwartaal van het jaar de Fitbit Ace voor ze kopen. De prijs wordt ongeveer 80 euro. Maar je kunt je kinderen ook gewoon op een sport zetten of fysiek actieve games laten spelen.

Naast de Fitbit banden zijn er natuurlijk verschillende andere wearables om jezelf fit te houden. Dit zijn de vijf beste activity trackers om je conditie op peil te houden (ja Fitbit staat er ook weer tussen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Fitbit Ace: eerste fitness tracker voor kinderen
Sluiten