Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 13 jul 2020

Fitbit Charge 4 maakt je wakker als je genoeg bent uitgerust

Ben je iemand die ’s ochtends nooit het bed uit kan komen? Dan is de Fitbit Charge 4 misschien wel de oplossing.

Tegenwoordig dragen mensen steeds meer een smartwatch. Je hebt dan ook heel veel verschillende soorten en maten. Wil je er een die echt compleet aansluit bij je telefoon? Dan is een Apple Watch of Galaxy Watch wellicht wat voor jou. Ben je meer sportieve gebruiker? Dan zijn er veel goedkopere versie op de markt die doen wat jij wil. Een daarvan is de Fitbit.

Sporthorloges kennen we allemaal wel. Ze houden je beweging, snelheid en hartslag bij tijdens het sporten. Het is ideaal, of je nu wekelijks wielrent en hardloopt, of dat je gewoon je stappen wil tellen. Het is net een extra stok achter de deur om toch in je luie bui van de bank te komen.

De Fitbit Charge 4 komt echter met een nog handigere functie waar veel mensen wat aan kunnen hebben. Het meet namelijk ook je slaap. En misschien nog wel belangrijker: het maakt je wakker wanneer je volledig bent uitgerust. Zo heeft zelfs de grootste luilak geen excuus meer om lang in bed te blijven liggen. Het grote voordeel is dat het ook nog eens het best is voor je lichaam. Smart Wake werkt samen met de sleep tracer die al een langere tijd op de Fitbit zit. Het zet automatisch de wekker op het moment dat jij het meest uitgerust bent.

De nieuwe functie wordt uitgerold in de nieuwste software update. Naast de ‘smart wake’-optie heeft het de Fitbit nu ook Dynamic GPS. Deze kan verbinden met de GPS in je telefoon. Het helpt dat de locatie nog beter gevonden wordt en het zorgt er ook nog eens voor dat de batterij in de Fitbit minder snel leeg is. Een andere functie is dat je nu ook zelf kunt instellen hoelang het scherm aanblijft.

De Fitbit Charge 4 is eerder dit jaar gelanceerd. De smartwatch kost 149 euro.

Reageer op artikel:
Fitbit Charge 4 maakt je wakker als je genoeg bent uitgerust
Sluiten