Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 11 feb 2019

Eerste beelden Fitbit’s nieuwe kindvriendelijke fitness tracker gelekt

Als je denkt aan fitness trackers denkt je waarschijnlijk aan het merk Fitbit. Ze hebben dan ook een hele reeks aan trackers in hun assortiment en vorig jaar mochten we voor het eerst ook kennis maken met de Fitbit Ace, de eerste tracker in de line-up voor kinderen. Deze nieuwe doelgroep lijkt te bevallen en het bedrijf lijkt nu bezig te zijn met een fitness tracker voor nog jongere kids.

Fitbit met stevig design en vrolijke kleurtjes

Waar de Fitbit Ace meer een smartband was, lijkt de nieuwe Fitbit meer een echte fitness tracker te worden met een groter display. Ook lijkt de band meer gericht te zijn op nog jongere kinderen, gezien het design dat er een stuk speelser en ook juist steviger uitziet. Via Technobuffalo zijn de eerste beelden van de nieuwe fitness tracker gelekt en wat opvalt zijn vooral de vrolijke kleurcombinaties, Zo zien we een blauwe band met een gele gesp en is er ook een roze model met groene accenten. Waarschijnlijk is de blauwe band gericht op jongetjes, terwijl de roze voor meisjes bedoeld zal zijn. Tegenwoordig zou bijna niemand echter meer opkijken als juist een jongetje voor de roze tracker zou gaan en een meisje juist voor de “stoere” blauwe zou kiezen.

Fitbit fitness tracker kinderen

Geen kleurendisplay?

Verder lijkt het erop dat het display geen kleuren laat zien, maar dat de kiddo’s het moeten doen met zwart/wit plaatjes. Een beetje vreemd aangezien juist kinderen gevoelig zijn voor kleurtjes, maar wie weet dat het nog om prototypes gaat. De verdere specs zullen waarschijnlijk overeenkomen met de Fitbit Ace en de trackers zullen zo waarschijnlijk bestand zijn tegen water en met een lange batterijlevensduur gezegend zijn.

Helaas is dat het voor nu en zullen we nog even moeten wachten op verder informatie over de specs, prijs en beschikbaarheid. In ieder geval hebben we in de tussentijd wel vijf Fitbit hacks voor je om efficiënter en slimmer te sporten.

Technobuffalo

Reageer op artikel:
Eerste beelden Fitbit’s nieuwe kindvriendelijke fitness tracker gelekt
Sluiten