Smartwatch van Fitbit meer gefocust op gezondheid met glucosemeter

Wearables worden steeds slimmer en hebben een steeds grotere focus op de gezondheid. Zo bevatten sommige wearables naast hartslagmeters ook een hartritmemeter. Fitbit wil wearables ook slimmer maken, en heeft daarom een belangrijke investering gedaan om de volgende stap te zetten naar geavanceerdere smartwatches.

Fitbit zet volgende stappen

Fitbit heeft ongeveer 5 miljoen euro geïnvesteerd in een startup die bezig is met de mogelijkheden voor het monitoren van glucose. De investering in de startup genaamd Sano lijkt onderdeel te zijn van het grotere plan van het bedrijf, om hun wearables meer toe te spitsen op gezondheid.

Sano is een bedrijf dat is gevestigd in San Fransisco, en werkt sinds 2011 aan een manier om glucose te monitoren op een manier die zo min mogelijk opvallend is. De glucosemonitor die ze hebben ontwikkeld is te dragen als een pleister. Het is niet duidelijk of dit product gewoon aan consumenten verkocht mag worden. Dat is afhankelijk van de manier waarop het bedrijf de technologie achter de pleister definieert.

Fitbit Ionic smartwatch

Wearables worden geavanceerder

De manier van het meten van het glucoselevel die Sano ontwikkeld is minder storend dan het moeten prikken van bloed. Er zijn op dit moment veel bedrijven bezig met het ontwikkelen van een soortgelijke manier van het meten van bloedwaarden.

Een van die bedrijven is Apple. Naar verluidt zijn zij ook bezig met het ontwikkelen van een manier waarop mensen met diabeten hun bloedwaarden kunnen aflezen op de smartwatch, zonder daarvoor hun bloed hoeven te prikken.

Fitbit

Fitbit is dus ook bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor en glucosemeter in hun wearables. Om deze nieuwe technieken daadwerkelijk te verwerken in hun producten, moet de wearablefabrikant wellicht wel nieuwe, meer geavanceerde producten gaan maken. Zo beschikt de Iconic waarschijnlijk niet over de juiste hard- en software.

Het zijn in ieder geval mooie ontwikkelingen voor smartwatches en wearables. Wanneer deze meer praktisch nut krijgen, en kunnen bijdragen aan het monitoren van iemands gezondheid, dan zal de meerwaarde van dit product voor veel mensen toenemen.

Reageer op artikel:
Smartwatch van Fitbit meer gefocust op gezondheid met glucosemeter
Sluiten