Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 19 nov 2019

Google koopt Fitbit: Gebruikers hebben grote zorgen over privacy

Op 1 november kocht Google Fitbit, de fabrikant van de smartwatches en fitness trackers. Niet alle Fitbit-liefhebbers zijn echter blij met deze overname. Zij hebben met name zorgen over hun privacy.

Volgens een artikel dat CNBC publiceerde draagt en groot aantal Fitbit-gebruikers hun slimme horloge niet meer. Zij stappen wellicht over naar Apple’s Apple Watch, of andere alternatieven.

Google belooft Fitbit-data niet te verkopen maar gebruiker zijn skeptisch

De gebruikers die overstapten van de Fitbit naar een ander horloge maken zich zorgen om hun privacy, nu hun gegevens in handen zijn van Google. Google liet expliciet weten dat het de persoonlijke data en data over gebruikers’ gezondheid niet doorverkoopt. Ondanks deze belofte zijn sommige gebruikers sceptisch over wat het techbedrijf echt met hun data zal doen.

Google straks eigenaar van waardevolle informatie Fitbit-gebruikers

Of de zorgen die Fitbit-gebruikers hebben ook terecht zijn is de vraag. De data die wordt verzameld door het dragen van een fitness tracker zegt natuurlijk veel over je gezondheid. Combineer de data met de zoekopdrachten die je op Google doet naar gezondheid gerelateerde onderwerpen, en Google heeft prachtige data om mee aan de slag te gaan.

Google neemt FitBit over

Google heeft zich uiteraard te houden aan de Europese wetgeving rondom het verzamelen van gebruikersdata, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze regelgeving is recent toegevoegd aan de Europese wet, maar de Verenigde Staten lopen nog ver achter op ons wat betreft het beschermen van data. Het is dan ook niet verrassend dat veel gebruikers het overwegen hun Fitbit op het nachtkastje te laten liggen en over te stappen naar een andere smartwatch.

Heb jij een Fitbit en ben je ook aan het oriënteren naar een alternatief? Check dan deze budget opties op AliExpress.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google koopt Fitbit: Gebruikers hebben grote zorgen over privacy
Sluiten