Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 28 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Fitbit Ionic: maak kennis met de nieuwe smartwatch van Fitbit

Na maanden aan geruchten heeft Fitbit eindelijk zijn eerste smartwatch onthuld: de Fitbit Ionic. Kan het fitnessmerk zich meten met de Apple Watch?

Fitbit onthult smartwatch: maak kennis met de Fitbit Ionic

Bij Fitbit denk je waarschijnlijk meteen aan de fitness-trackers van het bedrijf. Strakke armbandjes die onder andere bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Fitness is volgens velen het bestaansrecht van smartwatches. De toekomstdroom die Tim Cook schetste blijft voorlopig gewoon een toekomstdroom. Fitbit heeft dat ook maar al te goed door: maak kennis met de nieuwe Fitbit Ionic, een op fitness gefocuste smartwatch.

Fitbit Ionic smartwatch

De wearable is waterdicht tot vijftig meter diep. Verder kun je alle sensoren verwachten die je gewend bent van degelijke fitness-trackers en smartwatches: SPO2, GPS, NFC en natuurlijk een hartslagmeter. Dankzij NFC kun je na het sporten meteen langs de supermarkt en afrekenen met je smartwatch.

Tijdens het sporten heb je geen zin om een smartphone mee te zeulen. Een lekker muziekje is echter wel zo prettig. Maak je geen zorgen, want de Fitbit Ionic kan meer dan driehonderd nummers opslaan (2.5GB).

Complete smartwatch met appwinkel

Het is echt de volgende stap voor Fitbit, ook als je geen sportieve gebruiker bent. Je kunt namelijk ook gewoon je notificaties checken. Of het nou om tweets, telefoongesprekken of mails gaat. Volgens het bedrijf gaat de accu vier dagen mee. Netjes!

Wat dat betreft zet de fabrikant flink in op apps. Er is een complete appwinkel, waar gebruikers allerlei handige applicaties kunnen vinden.

Elke ontwikkelaar kan ermee aan de slag. De Fitbit Ionic draait op een geheel nieuw besturingssysteem, Ionic OS. Een pittige klus, zeker in een markt die niet zo groot is als men voorspelde. Kan Fitbit ontwikkelaars meekrijgen?

De smartwatch heeft een vierkant touchscreen. Aan de zijkant zitten ook nog drie fysieke knoppen. Het slimme horloge heeft volgens de makers automatisch door wat voor workout je aan het doen bent. Volgend jaar komt er zelfs een speciale Adidas-editie.

Fitbit Ionic smartwatch

Bluetooth oordopjes en prijzen

De Fitbit Ionic gaat in Nederland 349,95 kosten en wordt binnen een maand verstuurd. Naast de smartwatch heeft de fabrikant ook Bluetooth oordopjes onthuld: de Fitbit Flyer. De oordopjes kunnen gekoppeld worden met je Ionic of smartphone.

Fitbit Ionic smartwatch

Dankzij de ingebouwde microfoontjes kun je bellen. De oordopjes hebben geen ingebouwde assistent, zoals je wel gewend bent van Apple’s AirPods. Toch hangt er een flink prijskaartje aan: 129,95. Fitbit belooft in ruil gepersonaliseerde high-end audio. We zijn benieuwd!

Fitbit bracht al eerder een soort smartwatch uit. Check onze review van de Fitbit Blaze. Lees ook onze review van de Apple Watch 2. Kan de Fitbit Ionic Apple’s slimme horloge van de troon stoten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fitbit Ionic: maak kennis met de nieuwe smartwatch van Fitbit
Sluiten