Gelekte beelden tonen Fitbit’s nieuwe smartwatch

Alle ogen zijn op Fitbit gericht na de overname van Pebble. Het is al enige tijd duidelijk dat het bedrijf aan een nieuwe smartwatch werkt, die de markt moet gaan veroveren. Echt een mainstream succes. Althans, dat is de bedoeling. Nu krijgen we ons eerste vermeende voorproefje op Fitbit’s volgende wearable. Er zijn namelijk renders van de smartwatch gelekt.

Nieuwe Fitbit smartwatch gelekt

We zien een smartwatch met een strak design. Naar verluidt is dit model vooral op vrouwelijke consumenten gericht. Volgens de doorgaans betrouwbare bron Wareable draait het slimme horloge op Fitbit OS. Daarnaast zijn er meer details gelekt. Houd echter in het achterhoofd dat het hier om onbevestigde details gaat. Neem dit soort nieuws dus met een korrel zout.

Fitbit Smartwatch Fitbit Smartwatch

Naar verluidt is de smartwatch waterdicht tot maximaal vijftig meter onder water. Ook kan de slimme gadget slaapapneu en slaappatronen in het algemeen meten, dankzij een SpO2-sensor. Helaas heeft de wearable geen GPS. Althans, als we de geruchten moeten geloven. Fitbit CEO James Park gaf tegenover investeerders eerder al aan dat het bedrijft met een smartwatch voor de grote massa komt. Dit is waarschijnlijk dus de real deal.

Pittige markt en Apple Watch

Het is een pittige markt om te veroveren. Smartwatches zijn niet de onmisbare gadgets geworden die Apple en andere fabrikanten beloofden. De laatste smartwatch van Fitbit is de Ionic. Een vrij lompe doch handige wearable die op een aantal vlakken tekort schiet. Geen echte concurrent voor de Apple Watch dus. De nieuwe smartwatch doet overigens denken aan de Pebble Time Steel. Niet geheel onlogisch, gezien de overname van afgelopen december.

Fitbit Smartwatch Fitbit Smartwatch Fitbit Smartwatch

Overigens is de vergelijking met de Apple Watch niet geheel onterecht. Eerder deze week werd een speciale Adidas-variant van de Fitbit Ionic onthuld. De sportieve wearable kost bijna exact hetzelfde als de Nike Edition van de Apple Watch. De ambitie van de wearable-fabrikant is dus duidelijk. De komende maanden gaan uitwijzen of het ze ook daadwerkelijk gaat lukken. Check ondertussen ook vijf smartwatches voor consumenten die geen Apple Watch willen.

 

Reageer op artikel:
Gelekte beelden tonen Fitbit’s nieuwe smartwatch
Sluiten