Pebble-gebruikers opgelet: Fitbit trekt binnenkort stekker uit Pebble

Pebble begon als een project op Kickstarter, maar groeide al snel uit tot een van de meest geliefde smartwatch-merken. Jaren voordat Apple de markt betrad met hun Apple Watch deed dit merk het al heel aardig. Toen Fitbit het bedrijf overnam in 2016 ging het echter bergafwaarts en is het einde voor Pebble nu zelfs in zicht.

Fitbit trekt stekker uit Pebble

Slecht nieuws voor wie gebruik maakt van Pebble: Fitbit geeft je nog zes maanden om van je smartwatch gebruik te maken voordat de ondersteuning er voor wordt afgekapt. Het bedrijf beloofde eerder al dat men nog in heel 2017 gebruik kon blijven maken van de Pebble-software, en verlengt dit nu toch 30 juni van dit jaar.

Als je een smartwatch hebt van Pebble of gebruik maakt van de mobiele apps van het bedrijf, dan kun je die na 30 juni nog wel blijven gebruiken. Deze blijven functioneren, alleen krijgen ze nooit meer updates. Onder meer CloudPebble, spraakherkenning, en het forum van Pebble gaan ook offline op 30 juni. De huidige versie van Pebble’s iOS- en Android-apps werkt nog wel. Daar kan verandering in komen wanneer Google en Apple hun platforms gaan updaten.

Fitbit

Snoepje tegen het huilen

Niet verdrietig zijn, Fitbit heeft ook rekening gehouden met gebruikers die de dupe zijn van het stoppen van de ondersteuning van Pebble software en devices. Het bedrijf biedt gebruikers veertig euro korting op de aankoop van een nieuwe Fitbit Iconic smartwatch. Hiervoor moet je wel een geldig serienummer kunnen laten zien. Een ietwat schrale troost misschien, aangezien de Fitbit Iconic 349,00 euro kost.

Fitbit

Ben jij een Pebble-gebruiker en zit je nu al een klein beetje met de handen in het haar? Wij hebben hier de 5 smartwatch alternatieven op een rijtje gezet voor wie geen Apple Watch wil. Misschien zit er wel een mooi nieuw exemplaar voor je tussen.

Reageer op artikel:
Pebble-gebruikers opgelet: Fitbit trekt binnenkort stekker uit Pebble
Sluiten