Fitbit onthult fitness tracker Fitbit Versa: slimme en betaalbare smartwatch

Fitbit heeft eindelijk zijn nieuwe smartwatch onthuld. Maak kennis met de Fitbit Versa, een fitness tracker met een flink vleugje Pebble. Dat is de smartwatchfabrikant die Fitbit vorig jaar overnam. De Versa is de lichtste metalen smartwatch in de Verenigde Staten, en brengt een nieuwe versie van Fitbit OS met zich mee: Fitbit OS 2.0.

Fitbit Versa onthuld: smartwatch en fitness tracker

De wearable is gemaakt van geanodiseerd aluminium. In de strak vormgegeven smartwatch zit een touchscreen, met kleur. Dat lijkt anno 2018 voor de hand te liggen, maar met Pebble’s verleden kun je daar niet van uit gaan. Het schermpje heeft een helderheid van wel 1.000 nits, zodat je ook buiten je laatste statistieken kunt bekijken. Het toestel houdt 24/7 je hartslag bij, en kan ook zonder telefoon in je zak middels Bluetooth muziek af spelen.

Fitbit Versa smartwatch fitness tracker

Er is namelijk ruimte voor ongeveer 300 tracks in het interne geheugen. De Fitbit Versa Special Edition ondersteunt bovendien Fitbit Pay, een dienst die voorlopig nog niet in Nederland werkt. De smartwatch draait dus op Fitbit OS 2.0, een update die enkele nieuwe features met zich mee brengt. Je krijgt bijvoorbeeld een duidelijker dashboard met informatie te zien, zodat je met een blik op de hoogte bent van je gezondheidsinformatie. Die informatie wordt nu ook slimmer op dagelijkse en wekelijkse wijze aan je gepresenteerd.

Op een manier waar je er ook echt wat mee kan. Dat is namelijk het lastige aan zulke kleine schermpjes en de bergen aan informatie die verzameld wordt. Je raakt al snel het overzicht kwijt. Het blijft even afwachten hoe Fitbit OS 2.0 in de praktijk uitpakt, maar het ziet er vooralsnog allemaal goed uit.

Fitbit Versa smartwatch fitness tracker Fitbit Versa smartwatch fitness tracker Fitbit Versa smartwatch fitness tracker

De Versa is meer dan een fitness tracker. Je kunt notificaties ontvangen van apps, telefoontjes, kalender en tekstberichten via iOS, Android of Windows smartphones. Ook komt er binnenkort een update naar de Android apps waarmee je middels het horloge je berichten kunt beantwoorden. Apps van derde partijen worden ook ondersteund. Denk aan Philips Hue, Starbucks, Yelp en andere grote namen. Je kunt met de Verse ook gebruik maken van de 550 apps en wijzerplaten uit de Fitbit App Gallery, al is nog niet elke app compatibel.

Nieuwe functies later in 2018

Voor verdere nieuwe features, zullen gebruikers geduld moeten hebben. Later in 2018 komt er een update naar Fitbit OS. Die update maakt het mogelijk om het besturingssysteem verder te personaliseren. Denk aan samenvattingen van je slaap, herinneringen, sociale uitdagingen en koppelingen met slimme apparaten. Echt een smartwatch dus.

Fitbit Versa smartwatch fitness tracker Fitbit Versa smartwatch fitness tracker Fitbit Versa smartwatch fitness tracker

Fitbit legt met de Fitbit Versa ook de focus op de vrouwelijke gezondheid. De Versa helpt je met het bijhouden van je menstruele cycli, inclusief het registreren van symptomen zoals hoofdpijn, acne en kramp. Vervolgens zal het systeem op een slimme wijze je volgende cyclus voorspellen. Die data wordt dan ook weer gecombineerd met je slaap, gewicht en hartslag. Uiteindelijk wil Fitbit daar insights uit gaan halen, en je zo meer informatie geven op wat de invloed van die factoren is.

Prijs en beschikbaarheid

Consumenten kunnen kiezen tussen rose gold, stainless steel en charcoal black. Qua bandjes zal er ook een brede selectie beschikbaar komen, die qua presentatie erg doet denken aan de Apple Watch. Fitbit heeft het duidelijk gemunt op de ideale middenweg tussen een smartwatch en een fitness tracker. Daarbij wil het Apple verslaan op een gevoelig vlak: de prijs.

De Fitbit Versa gaat in Amerika namelijk 199,95 dollar kosten, voor het basismodel. De Fitbit Versa Special Edition, met NFC voor Fitbit Pay, heeft een prijskaartje van minimaal 229,95 dollar. Er is helaas nog niks bekend over een Europese lancering.  Je kunt echter een vergelijkbare prijs en een debuut in april verwachten.We houden je op de hoogte!

?Lees ook: Samsung’s nieuwe televisies zijn bijna onzichtbaar

Reageer op artikel:
Fitbit onthult fitness tracker Fitbit Versa: slimme en betaalbare smartwatch
Sluiten