Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gaming 7 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Fitzania, een kleurrijke game, test je conditie en gezondheid op speelse wijze

Een medische check-up of conditietest duurt vaak behoorlijk lang en kan nogal saai zijn. Als je er echter een spelletje van maakt, vliegt de tijd voorbij. Het kleurrijke Fitzania test op speelse wijze je conditie en gezondheid, door je een (in)spannende game voor te schotelen.

Deze Fitzania-installatie vermomt een medische routinecontrole als kleurrijke game! Je speelt het spel met een bolvormige sensor, die je hartslag en ademhaling meet. Het scherm geeft je opdrachten over de moves die je moet maken, en aan het einde van het spel krijg je een score.

Fitzania is fitness + Rez

De score vertelt je het één en ander over je motoriek en je conditie. Samen met de info over je ademhaling en hartslag wordt dit verwerkt in een gezondheidsrapport! Fitzania kan dit profiel doorsturen naar je arts, maar geeft ook zelf gezondheids- en bewegingstips.

De orb is behandeld met reflecterende lak. Hierdoor kunnen sensoren de driedimensionale beweging goed volgen. De felle, pulserende kleuren doen ons een beetje denken aan het schietspel Rez, maar dan overgoten met een gezondheidssausje.

De installatie werkt, maar het gaat nog om een prototype. Designstudio Specular maakte Fitzania in opdracht van de regering van de Verenigde Arabisch Emiraten. De gezondheidsgame staat momenteel in het Museum of Future Government Services in – hoe kan het ook anders – Dubai.

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fitzania, een kleurrijke game, test je conditie en gezondheid op speelse wijze
Sluiten