Fix zelfs je slechtste foto’s met deze Photoshop-tips

Velen hebben het idee dat je een Photoshop-expert moet zijn voordat je iets aan het programma hebt. Maar dat is niet waar. Enkel door een paar tools te gebruiken kun jij je foto’s al naar een hoger niveau tillen. Welke? Dat laten we je weten:

[listicle]

Een object uit je foto shoppen

Het komt dikwijls voor dat je iets uit je foto wilt shoppen. Met een nieuwere tool krijg je dit gemakkelijk voor elkaar. Selecteer het object, ga naar ‘Edit’, kies ‘Fill’ en kies ‘Content-Aware’. Het object wordt dan uit je foto gehaald en de ruimte wordt aan de hand van de rest van de foto invulling gegeven. Dan nog wat nawerk, en klaar ben je. De onderstaande video legt het je uit:
[/listicle]

[listicle]

Andere inconsistente zaken uit je foto halen

Dan is er nog zo’n magische tool die je een handje helpt dingen uit je foto te halen. Dit doet-ie via hetzelfde principe: er wordt naar de omgeving van je foto gekeken en aan de hand daarvan wordt wat je selecteert weggepoetst. In je toolbar vind je de ‘Spot Healing Brush Tool’. Je selecteert dan hetgeen je wilt wegwerken en de tool doet de rest. Meer uitleg:
[/listicle]

[listicle]

Verwijder gemakkelijk en snel apart licht

Heeft je foto een vreemde look door bepaald licht? Dit kan doordat (een deel van) je afbeelding een aparte lichtinval kent. Dan kun je die aanpassen door naar ‘Image’ te gaan, ‘Adjustments’ te kiezen en op ‘Match Color’ te drukken. Als je dan ‘Neutralize’ kiest zul je zien dat je foto er neutraler uit zal zien!
[/listicle]

[listicle]

Foto’s sprankelender maken

Je kunt dit ook andersom gebruiken en juist kleuren uit je foto laten springen. Door met ‘Luminance’ en ‘Color Intensity’ te spelen zie je kleuren tot leven komen. Maar pas op: teveel van het goede werkt averechts.[/listicle]

Dit kan ook op een tweede manier. Door niet voor Match Color, maar voor ‘Color Balance’ te gaan, kun jij verschillende kleurtinten in je foto eruit laten springen. Ook kun je ‘Black & White’ kiezen. Zo maak je jouw foto gemakkelijk zwart-wit.

[listicle]

Schaduwen wegwerken

Het kan zijn dat je afbeelding een groot kent. Hierdoor zien objecten of mensen er niet goed. Door weer naar ‘Image Adjustments’ te gaan kun je ‘Shadows/Highlights’ vinden. Met de bovenste sliders kun je de schaduwen in je foto wegwerken.
[/listicle]

[listicle]

Je foto vervagen

Wil jij (een deel van) je foto vervagen? Selecteer indien van toepassing een deel van je foto en ga via ‘Filter’ naar ‘Blur’ en kies ‘Gaussian Blur’. Je kunt dan ook instellen in welke intensiteit jij je foto wilt vervagen. Ook kun je ervoor kiezen om niet voor Blur te gaan, maar ‘Iris Blur’ te kiezen. Je kunt dan je object in focus laten zijn terwijl je de rest van je afbeelding laat vervagen.
[/listicle]

Zo, nu weet jij hoe je je foto op allerlei manieren kunt oppoetsen. Toch is voorkomen beter dan genezen. Door te zorgen voor een goede belichting, een juiste compositie en de correcte camera-instellingen doen veel van deze problemen zich niet voor. Graag gedaan!

Reageer op artikel:
Fix zelfs je slechtste foto’s met deze Photoshop-tips
Sluiten