Flickr gaat Instagram, Facebook en Twitter achterna en introduceert 16 ‘unieke’ camera-filters

De afgelopen dagen stond het hele internet vol met nieuws over dat Twitter en Instagram elkaar niet meer ondersteunen en dat Twitter nu zelf met filters is gekomen. Voor wie het al gecheckt heeft, niet erg spannend. Maar goed, voor wie foto’s met filter wil tweeten zonder daar teveel moeite voor te doen is het prima. Nu blijkt ook Flickr de smaak te pakken te hebben en heeft 16 ‘unieke’ camera-filters in de nieuwe iPhone-app toegevoegd.

Het klopt dat camera-filters een nieuwe dimensie aan de hedendaagse fotografie hebben toegevoegd, maar een fotografieplatform zoals Flickr zou zich toch meer moeten richten op de kwaliteitswaarde van foto’s. Het is toch meer een platform waar fotografen (van hobby tot aan professionals) hun foto’s als portfolio positioneren. Toch is het goed om te zien dat Yahoo weer wat aandacht besteedt aan Flickr. Ook de browserversie heeft een nieuwe layout gekregen met een betere navigatiebalk en een verbeterde zoekpagina.

Het kan zijn dat je de nieuwe layout nog niet direct ziet, omdat Yahoo het de komende dagen bij iedereen aan het uitrollen is. De nieuwe iPhone-app is hier te downloaden.

Reageer op artikel:
Flickr gaat Instagram, Facebook en Twitter achterna en introduceert 16 ‘unieke’ camera-filters
Sluiten