Daniel Koster
Daniel Koster Elektrische auto's 23 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Tesla schetst haar toekomst: verzekerd voor het leven, nieuwe gigafactories en meer

Tesla heeft het druk, heel druk. Logisch, want de productie van het huidige aanbod wordt flink opgeschroefd en de Model 3 doet zijn intrede. Nu is er vandaag zoveel nieuws omtrent het briljante automerk te melden, dat wij dat nieuws voor je hebben gebundeld.

[listicle]

Tesla draait weer verlies

We hebben 2016 afgelosten en daarmee kunnen we ook kijken hoe Tesla heeft gepresteerd. Helaas werd er in het laatste kwartaal van 2016 weer verlies gedraaid, zo’n 65 cent per aandeel. Dat terwijl er wel 2,16 miljard euro werd omgezet. Dat ligt aan forse investeringen.
[/listicle]

Elektrische auto's

Hoe Tesla het dan over het gehele jaar heeft gedaan? 76.230 Auto’s zijn in 2016 geproduceerd. Dat is iets minder dan de tachtigduizend auto’s die Tesla wilde maken, maar daar kunnen we nog mee leven. Het gaat hierbij om de productie van de Model S en de Model X. Ook een leuk detail: er werden vijftig procent meer auto’s geleverd in 2016 ten opzichte van 2015.

[listicle]

En het komende jaar?

Dat lijkt goed te beginnen. Het bedrijf stelt dat de productie van de Model 3 op schema ligt. In juli rolt de eerste van de band en aan het eind van 2017 rollen er al vijfduizend per week van de band. In 2018 zullen dat er tienduizend per week worden. Op die manier moet het lukken om een half miljoen auto’s in 2018 te produceren.
[/listicle]

[listicle]

Niet 1, niet 2, maar 3 nieuwe gigafactories

Tesla heeft al twee gigantische fabrieken in de Verenigde Staten gebouwd, maar dat is niet genoeg. Het bedrijf stelt nog drie gigafactories te willen bouwen. Op dit moment wordt naar locaties gezocht. Wanneer ze er daadwerkelijk komen is nog onbekend. Ook in Nederland staat een Tesla-fabriek:
[/listicle]

[listicle]

Tot slot: levenslange verzekering én onderhoud

Dan nog een laatste aankondiging die we top vinden. Tesla wil namelijk dat jouw auto zo lang mogelijk meegaat. Het bedrijf vindt het daarom niet meer dan logisch dat jij, zo lang dat je auto rijdt, bent verzekerd en van onderhoud wordt voorzien.
[/listicle]

Tesla Semi

Dit betekent dat jij bij aankoop een bedrag betaalt waardoor je bent verzekerd voor allerlei zaken en waardoor je auto regelmatig wordt onderhouden. Dit gebeurt al in Azië, maar zou wereldwijd worden uitgerold. Lekker bezig Tesla!

Tesla zit niet stil

Ben jij even kwijt wat die Model 3, de nieuwe, betaalbare auto van Tesla, nou is? Dat leggen we je hier uit. Ook komt de Model Y eraan, de geruchten rondom die auto hebben we voor je op een rij gezet. Ze zitten niet stil bij Tesla!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla schetst haar toekomst: verzekerd voor het leven, nieuwe gigafactories en meer
Sluiten