Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 29 mei 2019

Flipboard getroffen door datalek: dit betekent het voor jou!

Nadat Instagram onlangs al ongewenst bezoek had lijkt nu ook Flipboard het slachtoffer te zijn geworden van hackers. Gezien er een grote hoeveelheid gebruiksdata gestolen is heeft het bedrijf besloten om een drastische maatregel te nemen.

Flipboard: grote datalek

Het gaat lekker met social media platformen. Nadat Facebook vorig jaar onder vuur lag bleek er onlangs ook bij Snapchat van alles mis te gaan op het gebied van gegevensbescherming. Het is nu echter ook bekend geworden dat nieuwsapplicatie Flipboard het slachtoffer van hackersaanvallen is geweest. Hierbij is gebruiksinformatie ontdekt en vermoedelijk ook gekopieerd.

Het ging om zaken als wachtwoorden en mailadressen. Het goede nieuws is dat Flipboard geen kwetsbare zaken als identiteitsbewijzen en creditcardgegevens bewaarde. De dienst heeft onlangs een FAQ-pagina opgezet om meer informatie over de inbreuk te verstrekken:

Door het onderzoek kwam al snel naar buiten dat een onbevoegd persoon een aanzienlijk lange tijd toegang had tot de gegevens. Volgens de resultaten gaat het om een periode tussen 2 juni 2018 en 23 maart 2019, maar daar blijft het helaas niet bij. De hacker is op 21 april 2019 en 22 april 2019 ook nog actief geweest. Hierbij had de desbetreffende persoon toegang tot bepaalde databases met gebruikersgegevens.

apps voor je computer

Naast dat het bedrijf aangeeft wat er precies is gebeurd zeggen ze ook welke voorzorgsmaatregelen er getroffen zijn:

“Ondanks dat niet alle gebruikers getroffen zijn hebben we uit voorzorgsmaatregel alle wachtwoorden gereset. U kunt desondanks gewoon Flipboard blijven gebruiken vanaf de apparaten waarop u nog bent ingelogd. Mochten u echter opnieuw willen inloggen dan is het noodzakelijk om een nieuw wachtwoord aan te maken.[/pullquote]

Mocht jij ook een Flipboard account hebben dan hoef je jezelf dus geen zorgen te maken. Je wachtwoord is automatisch door het platform gereset en het enige dat je moet doen is een nieuwe bedenken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Flipboard getroffen door datalek: dit betekent het voor jou!
Sluiten