A de Jong
A de Jong | LinkedIn Home 21 mrt 2017

Flippy de hamburgerrobot is een working class hero die zijn plaats kent

Sommige robots, zoals deze druktemaker van Boston Dynamics, jagen je de stuipen op het lijf. Maar voor Flippy hoef je niet bang te zijn. Die bakt alleen hamburgers. Als een eindbaas, dat dan weer wel.

Flippy, ontwikkeld door Miso Robotics en de eigenaar van de Amerikaanse keten CaliBurger, is een keukenassistent die volledig draait op kunstmatige intelligentie. Hij is een meester in het bakken en vooral flippen van hamburgers. Daarbij maakt de robot gebruik van camera’s, sensoren en software die zichzelf blijft ontwikkelen.

De proeftijd van Flippy

De robot houdt de temperatuur van meerdere hamburgers tegelijk bij en draait ze precies op tijd om. Als de burger klaar is, geeft hij een seintje aan een menselijke collega. Die voorziet het lapje vlees daarna van toppings en een broodje.

Flippy heeft onlangs zijn debuut gemaakt in een vestiging van CaliBurger in Pasadena, Californië. En als de robot zijn proeftijd succesvol afrondt, krijgen vijftig andere vestigingen in de komende twee jaar de beschikking over een kopie van deze flippende held.

“Net als veel andere robots leert Flippy van zijn ervaringen,” zegt David Zito, CEO van Miso Robotics, in een statement. “Uiteindelijk zal de robot ook ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld het braden van kip of het snijden van groentes.”

Mensenwerk

Zito benadrukt dat deze robot niet gemaakt is om de taken van de mens volledig over te nemen. “Het is juist de bedoeling dat hij mensen ondersteunt. Proeven en het maken van recepten zal bovendien altijd het vakgebied van een een chefkok van vlees en bloed blijven.”

Ben jij wél bang dat intelligente machines jouw baan afpakken? Met deze skills win je het van robots. En als je jezelf überhaupt afvraagt wat met de komst van robots nog de zin van het leven is, dan geeft deze robot je daarop uitgebreid antwoord.

Reageer op artikel:
Flippy de hamburgerrobot is een working class hero die zijn plaats kent
Sluiten