Jelle van Es
Jelle van Es Tech 7 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Flippy de hamburger robot mag eindelijk in een restaurant werken

Een jaar geleden werd hij onthuld: Flippy de keuken assistent. Het is een robot die uitermate goed hamburgers kan bakken. Hij kan een bakplaat lezen en daar zien hoe goed de hamburgers doorbakken zijn en of ze al voorzien zijn van een lekker plakje kaas. Als dat allemaal in orde is en ze goed zijn omgedraaid, dan pakt hij de hamburger op en plaatst hij hem op een broodje. Tot voor kort mocht Flippy de hamburger robot alleen maar in de werkplaats zijn werk doen, maar nu mag hij eindelijk in een echt restaurant aan de slag.

Flippy de hamburger robot

De eerste Flippy mag nu beginnen bij de Caliburger, een Amerikaanse hamburgerketen. Het is aan een restaurant in Pasadena, wat iets te noorden van centraal Los Angeles ligt, om de eerste Flippy te gebruiken. En de robot zal voorlopig alleen nog maar tijdens de lunchwerken. Als je dus een culinaire burger wilt scoren, in hoeverre dat bij een fast food-keten als deze kan, dan moet je in de avonduren langskomen.

Het doel van Caliburger is om uiteindelijk in vijftig verschillende locaties een Flippy te installeren en mee te werken in het maken van de hamburgers. Voorlopig hoeven medewerkers zich nog geen zorgen te maken over het verlies van hun baan. Flippy kan nog niet zelfstandig alles van A tot Z maken en is bovendien nog prijzig om in te zetten. De Flippy kost zo’n 60.000 dollar en heeft daarnaast nog 12.000 dollar aan jaarlijkse onderhoudskosten. Dat is voorlopig nog meer dan een medewerker die in alle onderdelen van het bedrijf aan het werk kan. Het lijkt in eerste instantie dan ook voornamelijk op een publiciteitsstunt.

Flippy hamburger

De fast food-keten hoopt nieuwsgierige klanten naar het restaurant te lokken en daar hun tanden te zetten in een robot-hamburger. En als ze dat doen, dan is het natuurlijk wel zaak dat ze op de juiste manier een hamburger op peuzelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Flippy de hamburger robot mag eindelijk in een restaurant werken
Sluiten