Daniel Koster
Daniel Koster Pop-Culture 12 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Flixed is een fijn alternatief voor de vervelende zoekfunctie van Netflix

Netflix is top, maar kent ook zijn gebreken. Zo vinden wij het een flinke onderneming wanneer je ‘gewoon’ even een film wilt checken. Je bent bijna langer bezig met het zoeken naar een film dan naar het kijken van de film. Flixed is een website die de helpende hand biedt bij het uitzoeken van dé film voor jou.

Flixed kent wél handige ratings, trailers en meer

Het probleem waar wij bij Netflix tegenaan lopen is dat je weinig informatie krijgt omtrent de film die je mogelijk wilt zien. Zodoende moet je via IMDB opzoeken of-ie een goede rating kent en daarna via IMDB of YouTube bijvoorbeeld weer de trailer opzoeken. Flixed is een verzamelplaats voor deze informatie. Je kunt films en/of series groeperen op populair of net uitgekomen. Daarbij wordt per film een IMDB-rating, een trailer, of-ie wordt aangeboden in jouw land en meer gegeven. En ben jij er dan van overtuigd dat dit de film van de dag wordt? Dan kun je meteen op ‘watch now’ klikken en de film wordt automatisch via je Netflixaccount geopend. Is-ie niet in jouw land te ontvangen? Dan kun je ook via de site een DNS-account openen die dat wel mogelijk maakt (check hier de andere alternatieven om toch Netflixaanbod te checken als dat aanbod geografische restricties kent in jouw land).

Een fijne website die nog wel wat werk nodig heeft

Wij vonden de website fijn werken. Het is handig dat je bij een film of serie meteen ziet of-ie goede (IMDB)ratings kent, de trailer kunt bekijken en ‘m vervolgens meteen in Netflix kunt zien. Dat is wel een totaalpakket dat andere websites niet altijd aanbieden. Echter kent de site wel wat gebreken. De uitgebreide zoekfunctie, zodat je op rating, genre, land, jaar van release en meer kunt zoeken, werkt (nog) niet. Ook zijn er andere schoonheidsfoutjes. Volgens de ontwikkelaar wordt er echter hard aan de website gewerkt. Je kunt ‘m ook zelf een bericht sturen zodat je deze foutjes aanstipt. Op deze manier kan de website, die pas sinds gister in beta draait, het potentieel dat er ligt nog beter benutten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Flixed is een fijn alternatief voor de vervelende zoekfunctie van Netflix
Sluiten