Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 9 mei 2017

Dankzij deze uitvinding halen fietsers het groene licht vaker

Verkeerslichten, één van de grootste ergernissen van iedere fietser. Vooral bij drukke kruispunten waar er maar geen einde aan voorbijgaande auto’s komt. Flo is een fantastische uitvinding die dit probleem aanpakt.

Nederland staat bekend als fietsland. Er is hier een enorm fietsnetwerk dat je in geen enkel ander land ziet. Het bedrijf Flo herkent dat wij graag fietsen, maar ook een flinke fietsfrustratie hebben. Dat komt namelijk door de boosdoener, het rode stoplicht. Daarom bedacht dit bedrijf een leuk idee waarmee wij het groene licht vaker zullen halen.

Wat is Flo?

Flo is een ‘slimme’ paal die snelheidsadvies geeft om het groene licht te halen. Omdat fietsers door middel van deze uitvinding vaker het groene licht halen, is er een betere doorstroom in het verkeer. Hij meet hoe snel je fietst en op basis van een symbool wordt er advies gegeven.

Flo

Welke symbolen zijn er

In totaal zijn er vier symbolen die advies geven om het groene licht te halen. Als je de haas ziet, moet je sneller fietsen. Zie je een duimpje omhoog, dan kan je de snelheid behouden. Bij de schildpad kan je langzamer fietsen en bij de koe weet je dat je het groene licht niet haalt.

Hoe werkt ‘ie?

Flo meet de snelheid van fietsers op twintig meter afstand voor de Flo-paal. Omdat de uitvinding gekoppeld is aan het stoplicht, weet hij wanneer en hoe lang het licht op groen staat. Op basis daarvan geeft de paal advies aan fietsers.

Flo staat tot nu toe in Utrecht en verschijnt binnenkort ook in Eindhoven en Antwerpen. Dit is pas het begin, maar wie weet staat de slimme gadget over een tijdje ook bij jou in de buurt. In Den Bosch staan er een aantal slimme stoplichten die voorrang aan fietsers geven. Lees daar in dit artikel meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dankzij deze uitvinding halen fietsers het groene licht vaker
Sluiten