Ilona Braam
Ilona Braam Cars 7 okt 2017

Elektrische auto’s: hoe FLOW duurzame mobiliteit aantrekkelijk gaat maken

Over de hele wereld worden initiatieven opgestart om meer duurzaam te leven en om de overgang naar elektrische voertuigen te bevorderen. Ook in ons eigen land zijn we er druk mee bezig en het Platform FLOW probeert Nederland op weg te helpen door het aanbieden van duurzame mobiliteit.

Duurzame mobiliteit moet aantrekkelijk worden

FLOW werd vorige week op het centraal station in Haarlem gepresenteerd door Merijn Everaarts, van de duurzame Dopper drinkflesjes en John Meulemans. Samen willen zij met hun duurzame mobility service het aantrekkelijk maken om voor groenere opties te kiezen in het verkeer. Centraal staat de introductie van autonome elektrische auto’s, maar het platform is veel meer omvattend dan simpelweg schonere auto’s op de weg zetten.

FLOW team
FLOW team

FLOW zet zich in voor autovrije straten

Het doel van FLOW is namelijk om steden meer leefbaar te maken door autovrije straten te creëren. Als er geen auto’s in de straat staan, stoten deze namelijk ook geen CO2 en andere schadelijke stoffen uit. Daarnaast is er dan ook meer ruimte om bijvoorbeeld meer bomen te planten en de natuur zo wat meer ruimte te geven.

Efficiënt autogebruik door auto’s en ritten te delen

Uiteraard moeten mensen zich nog wel kunnen verplaatsen van A naar B en ook hier houdt het FLOW plan rekening mee. De bedoeling is dat er efficiënter gebruik gemaakt gaat worden van auto’s en dat deze auto’s in het meest ideale geval elektrisch en zelfrijdend zijn. Mensen worden gestimuleerd om auto’s en ritten met elkaar te delen, waardoor er niet onnodig veel auto’s maar overal staan. Doordat de auto’s uiteindelijk autonoom zullen zijn, zal dit ook zorgen voor minder verkeersongevallen.

FLOW duurzame mobiliteit

Eerste pilot in Haarlemse straat

Om deze service te realiseren gaat FLOW samenwerken met leasemaatschappijen, aanbieders van duurzame energie, OV-aanbieders en overheden. Dit jaar zal in Haarlem de eerste pilot plaatsvinden. Het begint met één straat en wie weet doet heel Nederland binnenkort mee aan de flow.

Met dit streven gaat FLOW de richting op van voorspellingen, welke door verschillende industrie analisten zijn gedaan. Deze stellen namelijk dat we in de toekomst nauwelijk zelf meer auto’s zullen hebben. Het zal namelijk goedkoper en efficiënter zijn om zelfrijdende elektrische taxi’s te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische auto’s: hoe FLOW duurzame mobiliteit aantrekkelijk gaat maken
Sluiten