Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Flower review: verbluffende topgame komt naar de iPhone

Toen de PlayStation 3 in 2007 werd gelanceerd, was de gamingmarkt compleet anders dan dat hij vandaag de dag was. Consolegames werden voornamelijk uitgebracht door studio’s waar tientallen mensen jarenlang aan één project werkten. Dat veranderde een klein beetje toen consoles via hun digitale marketplaces de deuren openden voor kleinere ontwikkelteams. Eén van de eerste partijen die daar gebruik van maakte was That Game Company. Rond de lancering van de PlayStation 3 kwamen zij met Flow, maar het was Flower in 2009 dat echt indruk maakte en de voorbode was van het nog genialere Journey.

Inmiddels leven we in 2017 en is er veel veranderd. De wereld zit vol met indiestudios, die zo nu en dan briljante games uitbrengen en we hebben natuurlijk smartphones die zeer krachtig zijn. Maar bepaalde game-ervaringen blijken tijdloos te zijn. Dit maakte we onlangs mee toen het prachtige Flower op de App Store werd uitgebracht en we het uitgebreid op onze iPhone hebben gespeeld.

flower

Flower is een ervaring

Zonder wazig te willen klinken, is Flower meer een ervaring dan dat het echt een game is. Er is niet echt een mogelijkheid om de game fout te spelen, er is altijd wel een weg die je verder meeneemt. Flower bestaat uit diverse levels, waarbij jij bloemblaadjes via de wind door velden moet laten waaien. Onderweg glij je langs bloemen, die na aanraking met jouw bloemblaadje spontaan beginnen te bloeien en als je er genoeg op deze manier activeert, schiet de complete omgeving in bloei en kun je naar nieuwe gebieden reizen.

flower

Dit klinkt op papier niet al te spannend, maar wanneer je Flower met een koptelefoon opspeelt en geniet van de prachtige felle kleuren die op je scherm ontstaan doordat je bloemen tot bloei laat komen, dan is het heel moeilijk om niet te genieten. Het heeft iets unieks ontspannends en de muziek is echt heerlijk om naar te luisteren. Het is een ervaring zoals we dat zelden meemaken en geeft ons bijna een schuldgevoel dat we de game destijds op de PlayStation 3 links hebben laten liggen.

Tiltcontrols zijn niet ideaal

Het enige minpunt dat we aan de game mee kunnen geven, is dat je je device moet kantelen om te sturen. Dat werkt niet altijd even precies, waardoor je soms wat bloemen mist. Gelukkig zit er geen tijdsdruk op de game en kun je dus rustig omkeren om de gemiste bloemen alsnog te activeren.

Als je Flower nog niet eerder hebt gespeeld en houd van een unieke ervaring, dan is dit echt het beste moment om hem in huis te halen en er mee los te gaan. De game is nu beschikbaar op de App Store.

Getest op de iPhone 7 Plus. Wil je meer gaming? Bezoek dan onze speciale gaming-page, of check onze rubriek waarin we steeds de beste mobiele apps van de afgelopen week op een rijtje zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Flower review: verbluffende topgame komt naar de iPhone
Sluiten