Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 16 okt 2018

Scheur door de natuur met de Fly Free Smart elektrische motor

We hebben de laatste tijd al heel wat elektrische motors voorbij zien komen. De meesten daarvan maken gebruik van een toffe futuristische look. Als je echter iets meer klassiek wil, dan is de Fly Free Smart elektrische motor wellicht een goed alternatief. Het is een motor die ideaal is als je door de natuur wilt crossen en daarmee is ook gelijk duidelijk dat Nederland niet de belangrijkste markt is. Maar als je van reizen houdt en je deze motor mee kunt nemen, dan kun je je lol op.

De Fly Free Smart elektrische motor

De Fly Free Smart elektrische motor komt in twee varianten. De eerste variant heeft een topsnelheid van zo’n 65 kilometer per uur en kan een afstand van 80 kilometer afleggen voordat de batterij leeg is. Je hebt daarnaast ook een iets luxere versie. Deze haalt snelheden van 80 kilometer per uur en kun je zo’n 160 kilometer mee rondrijden. Door de relatief lage snelheden is het niet echt een motor om mee over de snelweg te scheuren. Maar aangezien de motoren in eerste instantie in Californië worden verkocht, is het dus echt om mee te nemen naar de natuur en daar er los mee te gaan.

Fly Free Smart elektrische motor

De batterij kun je makkelijk uit de motor halen en het kost ongeveer acht uur om een batterij op te laden. Bij het model dat een grotere afstand en een hogere snelheid haalt wordt er gebruik gemaakt van twee batterijen. Daar moet je dus ook twee stopcontacten voor hebben om ze allebei op te laden en er weer los mee te gaan.

Fly Free Smart elektrische motor

Maar het meest interessante aan de Fly Free Smart elektrische motor is natuurlijk zijn look. De motor lijkt zo uit de jaren tachtig te zijn gekomen en zou perfect zijn voor Tom Cruise om aan het einde van de film de woestijn richting de zon in te rijden. Het is nog niet bekend hoeveel ze gaan kosten en wanneer ze op de markt komen. Meer lezen over motoren? Neem dan eens hier een kijkje.

Reageer op artikel:
Scheur door de natuur met de Fly Free Smart elektrische motor
Sluiten