Ilona Braam
Ilona Braam Apps 31 mrt 2019

Deze muziekstreamingdienst maakt je vier keer productiever

Iedereen heeft er wel eens last van dat je afgeleid wordt en je niet kan focussen, terwijl je juist een deadline hebt. Er zijn tegenwoordig dan ook behoorlijk wat dingen die je kunnen afleiden van Twitter en Whatsapp tot je eigen gedachten en collega’s. Inmiddels bestaat er ook een lading aan apps die je helpen om van je social media applicaties af te blijven, maar je zou volgens de makers van de app [email protected] ook eens een muziekje kunnen proberen. De muziekstreamingdienst is gemaakt om je focus en productiviteit te vergroten en doen ze met wetenschappelijk geoptimaliseerde muziek.

Vier keer beter concentreren

Net zoals iedereen wel weet hoe moeilijk het kan zijn om geconcentreerd te blijven, hebben de meeste mensen ook wel eens te maken gehad met gevoel dat je echt in een flow zit. De muziek van [email protected] is speciaal gemaakt om je in zo’n flow te krijgen. Het is daarom ook niet echt een entertainment dienst en je zult niet de laatste hits tegenkomen. Wel zou je dus productiever kunnen worden als je naar de muziek luistert en je zou je zelfs vier keer beter kunnen concentreren.

Focus@Will app concentratie

Muziek speciaal voor jouw brein

Natuurlijk is iedereen weer anders en werkt niet alle muziek voor iedereen even goed. Wetenschappers zouden ook ontdekt hebben dat afhankelijk van je persoonlijkheidstype er een specifiek soort muziek is, die je hersenen in de flow staat zou kunnen krijgen. Daarom stelt [email protected] je aan het begin ook een paar vragen om te kunnen bepalen wat de perfecte muziek voor jou is. Vervolgens krijg je een suggestie voor een bepaald muziekkanaal dat je extra gefocust zou moeten maken. Uiteraard zou je ook naar de meer dan 50 andere kanalen kunnen luisteren, maar die werken misschien iets minder goed als je je wilt concentreren. Mogelijk zitten er wel vette tracks tussen en kun je er ook gewoon “als muziek” naar luisteren.

Focus@Will app

Als je het wilt proberen, kun je nu met een twee weken gratis proefabonnement beginnen. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Daarna kost de dienst je 9,95 dollar per maand. Ongeveer evenveel als Netflix, welke je juist wel afleidt. Maar ze komen dan ook telkens met bingewaardige content, zoals deze acht science fiction series, die je absoluut gezien moet hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Authority

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze muziekstreamingdienst maakt je vier keer productiever
Sluiten