Fonckel One: De eerste interactieve designlamp

We zijn ondertussen alweer een tijdje gewend aan de interactieve bediening van de smartphones en tablets. Het was wachten op andere apparatuur die te bedienen is door middel van een veeg met je hand. Het Nederlandse Fonckel heeft nagedacht en heeft deze innovatie ondergebracht in de Fonckel One. Een vette lamp die te bedienen is met aanraking. We weten dat er al wel lampen zijn die je aanzet of dimt door middel van aanraking, maar deze gaat nog een stap verder.

Om de lamp aan te zetten beweeg je met je hand van onder naar boven over de achterkant van de lamp. Vervolgens kun je de richting van het licht bedienen door met je hand of vinger over de achterkant te bewegen. Ook kun je door de zogenoemde ‘zoomtechniek’ het licht breder of smaller maken en kun je met een klokbeweging het licht dimmen of feller maken.

Dit allemaal wordt mede mogelijk gemaakt door de gepatenteerde interactietechnologie “lumotion®. Heb je dus de behoefte om meer dan je smartphone of tablet te bedienen door middel van aanraking, dan is deze lamp een mooie gadget. Misschien moet je even sparen, want de lamp gaat zo’n € 699.00 kosten en is vanaf de herfst 2012 beschikbaar. Bestellen kan alvast. Dat doe je hier.

Check het filmpje voor een impressie van de lamp:

Reageer op artikel:
Fonckel One: De eerste interactieve designlamp
Sluiten