Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 16 apr 2018

Met deze 3D AR menukaart kun je precies zien wat je gaat eten

Het is bijna iedereen wel eens overkomen dat je lekker uit gaat eten, iets bestelt dat heerlijk klinkt en dat je vervolgens een miserabel iets krijgt voorgeschoteld, dat je in één hap naar binnen kunt werken. Soms zou je willen dat er plaatjes aan een menukaart worden toegevoegd, maar de meeste restaurants doen dat niet omdat het niet chic staat. Foodstory komt met een ideaal compromis. Het is de eerste 3D augmented reality menukaart, waarmee je precies kunt zien wat je bestelt.

Problemen traditionele menukaart

Traditionele menukaarten komen met verschillende problemen. Vaak weten mensen niet wat bepaalde dingen zijn en wat ze zich van het gerecht moeten voorstellen.

Een ander probleem is dat toeristen geen Nederlands kunnen en restaurants meerdere talen op de menukaart moeten verwerken. Al deze problemen vallen natuurlijk weg, als je gewoon van tevoren kunt zien wat je opgediend gaat krijgen.

Foodstory menukaart

Thuis gerechten “uitproberen”

Als je gaat bestellen pak je gewoon de FoodStory app erbij en zie je dankzij augmented reality de verschillende gerechten als een hologram op tafel staan. Het zijn realistische 3D hologrammen, die zo echt lijken dat je bijna al zin hebt om te beginnen met eten.

Het handige aan de app is echter dat je ook thuis al door het menu kunt gaan. Zo kun je van tevoren bekijken waar het eten er het lekkerst uitziet en kom je nooit meer voor verrassingen te staan (hopelijk).

Als restauranteigenaar kun je je via de Foodstory website opgeven om ook jouw menu om te toveren tot hologrammen. Het kost 75 euro om te beginnen en vervolgens 99 euro per maand om in de app gefeatured te worden.

Op het moment is er een actie en kost het abonnement 29,99 euro per maand. Als gast hoef je alleen de app te downloaden om te beginnen. Onder andere Hotel van Oranje, De Ertepeller en Charley’s Diner zijn al van de partij om hun gerechten te showen.

Waar je met de Foodstory app kunt zien wat je gaat krijgen, kun je met deze MIT app juist achterhalen wat je voor je neus hebt gekregen. Mocht je het ernstig lekker vinden, geeft de app je meteen ook het recept zodat je het thuis zelf kunt maken.

FoodStory

Reageer op artikel:
Met deze 3D AR menukaart kun je precies zien wat je gaat eten
Sluiten