Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 apr 2018

Football Manager Touch 2018 nu ook op de Nintendo Switch

In de Nederlandse competitie is de strijd inmiddels gestreden. PSV is landskampioen geworden in een niet al te spannende strijd. Als jij denkt dat jij het met jouw club beter had kunnen doen, dan hebben we goed nieuws. Vlak voordat het weekend begon, kwam redelijk vanuit het niets de game Football Manager Touch 2018 op de Nintendo Switch uit. Hoewel dit de ietwat uitgeklede versie van Football Manager 2018, is hij nog steeds uitgebreid genoeg om je heel wat uren zoet te houden.

Football Manager Touch 2018 voor de Nintendo Switch

De game is gebaseerd op de versie die eerder op de iPad uitkwam en is zodoende wel weer uitgebreider dan de zogenaamde Mobile-versie van de game. In Football Manager Touch 2018 kies je aan het begin van je avontuur jouw club uit waarmee je in één van de beschikbare competities kunt strijden.

Je krijgt vervolgens doelen van de clubeigenaar en moet proberen zo goed mogelijk te presteren. Daarvoor moet je met je beschikbare transferbudget kijken welke versterkingen je kunt halen of dat je je juist focus op de talenten die tegen het eerste elftal aan zitten te hikken.

Football Manager Touch 2018

Verder is het zaak om de juiste opstelling en tactiek te vinden om op die manier in de wedstrijden jouw tegenstanders te verslaan. Football Manager Touch 2018 komt met de zogenaamde 3D Match Engine, waarbij je goed kunt zien hoe jouw spelers jouw gewenste tactiek uitvoeren.

De game is overigens speelbaar door op het touchscreen dingen aan te passen, maar je kunt als je dat liever hebt ook je joycons gebruiken. De game is enkel digitaal uitgebracht en is zodoende te koop op de Nintendo eShop Store.

Football Manager Touch 2018

Football Manager 2018, de uitgebreide versie hebben we het dan over, kwam in november van vorig jaar in eerste instantie uit. Een review van deze game kun je overigens hier lezen.

Reageer op artikel:
Football Manager Touch 2018 nu ook op de Nintendo Switch
Sluiten