Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 24 feb 2017

Gaming WANT: versla ridders, vikingen en samurai-krijgers in For Honor

Ben jij (als gamer) op zoek naar iets unieks? Dan hebben we iets heerlijks voor je in petto! ‘For Honor’ is namelijk een game die het net even anders aanpakt. Wij leggen je uit waarom dit dé riddergame is die je niet mag missen.

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Strijden met ridders is…

Vet! Je strijdt in in For Honor met kickass strijders uit de Middeleeuwen. Je kunt battelen met ridders, vikingen en samurai-krijgers. Elke fractie kent een aantal varianten die weer net even anders spelen.

Op die manier valt er veel te ontdekken en duurt het écht lang voordat je precies door hebt hoe alles werkt. Als je een liefhebber bent van diepgang, dan is dit zeker je ding!

Singleplayeravontuur geeft inzicht

Hoewel For Honor voornamelijk een multiplayergame is, is er ook een singleplayeravontuur in de game te vinden. We raden je aan om die zeker te checken. Niet alleen leer je op die manier uitstekend de basics van het vechtsysteem, het geeft je ook gewoon een paar toffe missies en setpieces.

Denk daarbij aan een stel vikingen dat een Japans kasteel bestormt en zoveel mogelijk kills wil maken. Zeker de moeite waard.

Diepgang vind je in de multiplayer

Toch zul je uiteindelijk de meeste tijd doorbrengen in de multiplayermodus. Daarin kies je voor een factie en personage en kun je vervolgens gaan knokken. Het mooie aan de multiplayer is de diepgang. Elk gevecht dat je voert is spannend.

Als je even een aanval niet goed blockt of niet oplet, dan kun je gruwelijk af worden gemaakt. Opperste concentratie is zodoende uiterst belangrijk en de overwinning komt je dan ook alleen maar toe als je zelf goed speelt en je als team je zaakjes voor elkaar hebt.

Elk potje is anders

Het mooie hierin is dat elk potje anders is. In shooters heb je vaak wel vaste tactieken die voor je kunnen werken. In For Honor zijn er ook bepaalde vastigheden. Omdat elke tegenstander echter gebruik maakt van een andere stijl, weet je nooit precies wat je moet verwachten.

PlayStation Plus Games februari 2019

Het kan heel lang goed gaan met tricks die je jezelf hebt aangeleerd, totdat je iemand tegenkomt die jou doorziet en binnen de kortste keren op de grond smijt. Door die variatie en diepgang wil je gewoon blijven doorgaan.

De euforie van een onthoofding

Tot slot is er ook nog een lekkere worst die je als speler wordt voorgehouden. Wanneer het je lukt om een tegenstander te verslaan, dan kun je het gevecht eindigen met een enorm brute klap waarmee je het hoofd van je tegenstander er afslaat. Wat wil je als stoere ridder nog meer?

For Honor

Wil je meer weten over For Honor? Lees dan de uitgebreide review op Pixelcake. We mogen trouwens hopen dat jij Horizon Zero Dawn niet hebt gemist. Die game is pas awesome!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: versla ridders, vikingen en samurai-krijgers in For Honor
Sluiten