Tech 22 feb 2019 Mark Hofman

Hilarisch: zo vaak komt “The Force” voorbij in Star Wars

Als er één franchise het sci-fi landschap heeft vormgegeven, dan is het Star Wars wel. Lightsabers, The Empire, The Jedi en The Force, roepen direct warme gevoelens op bij gemiddelde fan. Maar wist je dat die laatste nogal vaak besproken wordt in de films? The Force is een belangrijk onderdeel van de Star Wars franchise en dat is te zien ook. Het komt vaker voorbij dan je denkt. 

Zo vaak kom The Force voorbij in Star Wars

The Force is een essentieel deel in het Star Wars universum. The Empire en The Resistance maken er allen gebruik van, spreken erover en geloven erin. Een van de meest legendarische franchises uit de filmwereld zit bomvol met informatie over deze onzichtbare kracht. Niet alleen wordt hij veel getoond, maar wordt er voornamelijk veel over gesproken. Iets wat pas echt op gaat vallen wanneer je alle films achter elkaar zet.

Op het YouTube-kanaal Star Wars Kids is een video online gezet die precies dat heeft gedaan. In de gehele franchise wordt er vaak gesproken over The Force en in onderstaande video gaat pas opvallen hoevaak dat is. Sterker nog: er wordt zoveel gepraat over The Force dat het oprecht alle betekenis lijkt te verliezen. De bijna drie minuut durende video begint nog redelijk indrukwekkend, maar weet zichzelf vervolgens om te toveren tot een hilarisch stukje content.

Benieuwd hoevaak de term “The Force” voorbij komt in de Star Wars franchise? Check dan onderstaande video!

Of het nu gaat om The Phantom Menace of The Last Jedi: The Force is in elke film aanzienlijk aanwezig. Iets wat met 161 benoemingen wel duidelijk lijkt te worden.

In december dit jaar zullen we overigens voorzien worden van een nieuwe film. Star Wars: Episode IX zal het einde zijn van de nieuwe trilogie en we kijken er uiteraard weer ontzettend naar uit. Al weten we nog niet zeker hoe de film gaat heten. Althans, als dit gerucht niet blijkt te kloppen dan.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hilarisch: zo vaak komt “The Force” voorbij in Star Wars
Sluiten