Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 22 jan 2018

Ford komt binnenkort (soort van) met elektrische scooter

Ford staat natuurlijk bekend als automaker, maar de laatste tijd lijkt het bedrijf ook andere richtingen op te willen gaan. Zo zagen we vorig jaar een Ford wiegje met een autosimulatie voor je baby en tijdens CES 2018 mochten we kennis maken met een Ford  elektrische scooter. Technisch gezien is het echter niet helemaal een Ford scooter. Het is strikt gezien een OjO Electric scooter met het Ford logo erop.

Meer bekendheid voor OjO Electric

OjO Elektric zal waarschijnlijk de kans om met Ford samen te werken met beide handen hebben gegrepen. Het bedrijf houdt zich bezig met duurzame en makkelijke transportatie van A naar B en laat op de officiële site vol trots zien dat de OjO elektrische scooter op alle punten hoog scoort. Door de samenwerking met Ford komen de scooters extra in de belangstelling te staan, wat uiteraard goed voor het bedrijf is.

Ford OjO elektrische scooter

Versatiel elektrisch transportmiddel voor Ford klanten

Over waarom Ford zijn naam zou verlenen aan een relatief onbekend scooter bedrijf zijn er meer vraagtekens. In een persverklaring laat Ford marketing Manager of Global Brand Licensing, Matt Monroe, weten dat Ford door de samenwerking klanten een veelzijdige elektrisch transportmiddel kan bieden. Hiermee voegt Ford een duurzaam transportmiddel aan de collectie toe, zonder dat het al teveel moeite kost.

Rijbereik van 40 km per uur

De scooter heeft een rijbereik van 40 km per uur en een topsnelheid van 32 km per uur. Hij komt verder met een 500 watt elektrische motor en om hem te gebruiken mag je maximaal 136 kg wegen. De koplampen zijn uitgerust met LED lampjes en de elektronische sleutel is uitgerust met een alarm.

Ford scooter herkenbaar een logo en kleuren

Om te zien of je te maken hebt met een normale OjO scooter of een Ford versie, zijn er maar twee hints die je kunt gebruiken. Uiteraard weet je dat het om een Ford variant gaat, wanneer je het bekende blauwe logo ziet pronken op het voertuig. Als je vanaf een afstand kijkt, kunnen de kleuren je op weg helpen. Als je de kleuren Race Red, Lightning Blue of Ingot Silver ziet met racestrepen, weet je zeker dat het een model van Ford is.

Binnenkort voorverkoop elektrische scooter

De voorverkoop van de Ford scooter begint binnenkort via de OjO website en bij bepaalde winkels. Ook bij Ford dealers zou de scooter terecht moeten komen, maar hiervoor zou de automaker nog een specialere versie willen maken. Deze speciale versie zouden we ergens in de lente moeten zien verschijnen. De scooter zal een vanafprijs krijgen van 1.795 euro.

Niet alleen voor op de weg bestaan er scooters, maar ook sneeuw kan getrotseerd worden met een scooter. Deze sneeuwscooter kan zelfs zijn banden aanpassen om op alle soorten sneeuw voorbereid te zijn.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Ford komt binnenkort (soort van) met elektrische scooter
Sluiten