Deze exclusieve Ford GT40 super car speelgoedauto gaat onder de hamer

Lisanne Beijen 18 mrt 2018 Kids

Toen we kind waren droomden we soms al over de vetste auto’s. Soms kon je al met mooie auto’s spelen, maar dan wel ter grootte van je handpalm. Er bestonden echter ook auto’s voor kinderen waarin je zelf echt kon rijden. Nee, we bedoelen niet de skelter, maar een mini elektrisch autootje. Deze Ford GT40 Children’s Car is by far de tofste die er is. Konden we maar weer even kind zijn..

Ford GT40 in het klein is zo fijn

De meesten van ons kunnen alleen maar dromen over een van ‘s werelds eerste super cars. De Ford GT40 is dan ook een echte parel, en hij is zeldzaam in zijn soort. Wat ook zeldzaam is, is de Ford GT40 Children’s Car. Ook wanneer je geen kind meer bent wil je deze gewoon hebben.

Helaas is deze ‘speelgoedauto’ net zo’n collectors item als zijn volwassen broertje. De replica van de super car heeft een motor met een cilinder die loopt op benzine. Het bakkie heeft 3 PK en kan een topsnelheid behalen van zo’n 35 kilometer per uur.

ford gt40

Wacht eens even, 35 kilometer per uur? Dat is toch best wel onverantwoord snel? Je zou je kind er maar in zetten. Zelfs de meeste elektrische fietsen bieden maar trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Enfin, tot zo ver onze zorgen. Terug naar dit awesome apparaat.

En nu komt het goede nieuws (en het slechte)

Een van de mooiste dingen aan deze miniatuurversie van de Ford GT40 is dat hij van jou kan zijn. Nee, we geven hem niet weg. Maar hij wordt geveild in het beroemde Sotheby’s. De geschatte waarde van de speelgoedauto ligt op zo’n 16.190 tot 24.290 euro. Daar mag je je spaarpot dus wel even voor ondersteboven keren.

ford gt40

Geen idee hoe je dit geintje moet financieren? Misschien heb je nog wel wat speelgoed op zolder liggen waarmee je goud geld kunt verdienen. Check hier het jaren ’90 speelgoed dat nu veel geld waard is.

Reageer op artikel:
Deze exclusieve Ford GT40 super car speelgoedauto gaat onder de hamer
Sluiten