Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 14 jan 2019

Ford redt je honden tijdens oud en nieuw met noise-cancelling hondenhok

Twee weken geleden hebben we met z’n allen oud en nieuw gevierd en naast veel eten en champagne komt daar natuurlijk ook vuurwerk bij kijken. Voor ons mensen is dat vuurwerk een mooie afsluiting van het oude jaar en een knallend begin van het nieuwe jaar. Voor honden zijn die vuurpijlen, fonteintjes en knallers echter een ware hel en de dieren proberen zich doorgaans dan ook met man en macht ergens te verstoppen. Ford heeft besloten om hier iets aan te doen en is bezig met een hondenhok met noise-cancelling.

Hondenhok met noise-cancelling

Op het moment heeft Ford een prototype van het noise-cancelling huisje, dat er redelijk futuristisch uitziet. Binnenin het ding bevinden zich microfoons die registreren of er vuurwerk af wordt geschoten. Als dat het geval is, komt een ingebouwd audiosysteem in actie dat voor tegengestelde frequenties zorgt. Dit zou al resultaat hebben dat het geluid van het vuurwerk een stuk minder wordt in het hondenhok. Daarnaast is het hok zelf gemaakt van kurk met een hoge dichtheid, wat ook zou moeten zorgen voor het dempen van het geluid.

Ford hondenhok

Auto-tech in alledaagse producten

Ford komt niet opeens uit het niets met deze noise-cancelling technologie, maar heeft hiervoor afgekeken bij zijn Edge SUV. Daar wordt de technologie gebruikt om het geluid van onder andere de motor wat minder storend te maken. Verder wil de automaker meerdere producten op de markt zetten om alledaagse problemen op te lossen met tech, die gebruikt wordt in hun auto’s.

De kennel zou het eerste product zijn uit deze nieuwe serie, maar helaas  is het verlossende huisje nog niet te koop. Hopelijk verschijnt het in ieder geval voor het einde van het jaar, zodat het nieuwe jaar ook voor honden mooi begint. In de tussentijd kun je je hond alvast verwennen op Snapchat. Sinds eind vorige maand zijn er namelijk ook speciale filters voor je viervoeter.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Ford redt je honden tijdens oud en nieuw met noise-cancelling hondenhok
Sluiten