Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 6 nov 2019

Ford produceert volledig elektrische Mustang (waar jij niets mee kan)

De Ford Mustang is één van de meest iconische Amerikaanse sportwagens. Ooit mee van Los Angeles naar Vegas mee gereden en dat was het hoogtepunt van de trip. En nu heeft Ford een elektrische variant gemaakt.

Helaas is het er niet één die straks op de markt wordt gebracht. Hij is speciaal gemaakt voor de jaarlijkse Specialty Equipment Market Association in Las Vegas om te laten zien wat het bedrijf kan doen.

De elektrische Ford Mustang

Wellicht dat Ford zich ooit bedenkt en alsnog een elektrische versie van de Mustang op de markt gaat brengen. De wagen is voorzien van een handmatig schakelsysteem. Dat is voor de Europese rijder niet meer dan normaal, maar de Amerikaanse rijder is gewend automatisch te rijden. Hij heeft zes versnellingen, dus perfect om even goed mee op te trekken.

Elektrische Ford Mustang
(Bron: Ford)

Ford noemt zijn creatie de Mustang Lithium en wordt voorzien van een kleurenpalet van licht grijs met blauw, waardoor hij uitstraalt echt elektrisch te zijn. Hij maakt gebruik van een 800-volt batterij waarmee hij in staat is om meer dan 900 pk te genereren. Op die manier is het een waar monster waarmee je in theorie perfect kunt rondscheuren. Maar ja, hij komt dus niet op de markt. Verdere specificaties werden niet door Ford gegeven.

Elektrische Ford Mustang
De binnenkant (Bron: Ford)

Aan de binnenkant zien we nog wel een heerlijk 10,4 inch touchscreen dat ook te vinden is in de Ford Explorer van 2020. Op die manier krijgen we in de toekomst nog wel iets moois wat in deze wagen te vinden is. Een Concept Auto kun je deze elektrische Ford Mustang niet noemen, omdat hij in staat is om vanuit de show zo de weg op te rijden. Het is vooral dus jammer dat er geen plannen van zijn om er meer van te maken. Maar wellicht dat dat in de toekomst nog gaat veranderen. Wil je meer lezen over elektrische auto’s? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Ford produceert volledig elektrische Mustang (waar jij niets mee kan)
Sluiten