Ford v Ferrari: Christian Bale en Matt Damon schitteren in eerste trailer

Autoliefhebbers opgelet! Er komt een nieuwe autofilm aan waarin zowel Ford als Ferrari een hoofdrol hebben. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en er doen ook nog eens een aantal topacteurs aan het project mee. Bekijk dus snel de trailer hieronder.

Ford v Ferrari

Er verschijnen jaarlijks vele nieuwe series en films, maar deze gaan zelden over auto’s. Je hebt natuurlijk de Fast en Furious reeks waar regelmatig een film rondom verschijnt, maar buiten dat zijn autofilms vrij schaars. Het is daarom goed nieuws dat eind dit jaar Ford v Ferrari uitkomt. In deze op een waargebeurd verhaal gebaseerde film zien we de legendarische race tussen een Ford en een Ferrari. Bekijk hier de trailer:

De film speelt zich in 1966 af, ten tijde van de Le Mans autorace in dat jaar. In de voorgaande edities wist steeds een Ferrari coureur te winnen. De Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby en Britse racer Ken Miles gaan daarom proberen om dat eens te doorbreken.

Dit is het begin van een aangrijpend drama waarin zowel auto’s als onderlinge conflicten centraal staan. Het Le Mans evenement wordt overigens nog steeds jaarlijks in Frankrijk gehouden.

Geweldige cast (en regisseur)

Mochten de auto’s je nog niet hebben weten te overtuigen dan doet de cast dat wel. De hoofdrollen worden namelijk vertolkt door niemand minder dan Oscarwinnaars Matt Damon (Carroll Shelby) en Christian Bale (Ken Miles). Daarnaast doet ook The Punisher acteur Jon Bernthal aan de film mee.

Netflix niet klaar met Marvel

Ook degene die Ford v Ferrari regisseert is niet de minste. Het gaat hier om James Mangold, welke eerder de legendarische Wolverine film Logan maakte. De film zal in Nederland onder de naam Le Mans ’66 uitkomen en rond november dit jaar in de bios te zien zijn.

Mocht jij nog meer autofilms willen zien dan kun je begin augustus al genieten van Hobbs & Shaw, een spin-off op de eerdergenoemde Fast and Furious reeks.

 

Reageer op artikel:
Ford v Ferrari: Christian Bale en Matt Damon schitteren in eerste trailer
Sluiten