Forest: verhoog je productiviteit met een digitaal bos

Smartphones brengen ons veel vreugde, maar ze liggen ook voortdurend op de loer om onze aandacht af te snoepen. Op een saai moment in een film check je even je mail, als een gesprek even inkakt kijk je of iemand je gewhatsappt heeft, enz. Dat is al vervelend, maar tijdens het werk of als je studeert is die afleiding nóg lastiger. Maak kennis met Forest.

Forest: verhoog je productiviteit

 

Deze Forest-app verleidt je om je smartphone af en toe lekker te laten voor wat hij is. Zodra je begint aan een taak plant je in Forest een paar zaadjes, die er een half uur over doen om uit te groeien tot een boom. Als je je telefoon echter te vroeg gebruikt, sterft er een boompje af! Zo maak je iedere dag een eigen bos op je smartphone. Voor het overzicht kun je iedere boom voorzien van een korte tekst.

Forest

Soms ontkom je natuurlijk niet aan het gebruiken van je telefoon. Daarom kun je sommige apps vrijstellen van Forest. Als je bijvoorbeeld je rekenmachine op de ‘whitelist’ plaatst, kun je deze gebruiken zonder dat je je bos meteen vernachelt.

Het principe lijkt wel een beetje op de Pocket Points-app die we laatst toonden. Dit programmaatje, waarmee je kortingsbonnen verdient door je smartphone met rust te laten, werkt niet in Nederland; Forest kan dus een behoorlijk tof alternatief zijn!

Forest is hier verkrijgbaar voor de iPhone. Als je een Android-toestel hebt lijkt het appje gratis te zijn; hier vind je ‘m in de Google Play Store. Forest is zelfs verkrijgbaar voor Windows-telefoons: hier staat ‘ie in de store. Wil je nog productiever worden? Check dan deze 44 manieren.

Reageer op artikel:
Forest: verhoog je productiviteit met een digitaal bos
Sluiten