Hoe je Max Verstappen gratis in actie ziet tijdens de GP van Las Vegas

Pop-Culture Jeroen Kraak 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat dit weekend de Grand Prix van Las Vegas plaatsvindt kan je bijna niet ontgaan zijn. Met een abonnement op F1 TV Pro of Viaplay geniet je thuis volle bak mee, maar er is ook een manier waarop je de Formule 1-race gratis kijkt.

Je lijkt er niet onderuit te komen. Om live naar de Formule 1 te kijken in Nederland moet je helaas gewoon geld betalen aan Viaplay of F1 TV Pro. Vorig jaar kon je nog races zien via RTL Duitsland, maar dat is helaas niet meer het geval. In andere landen gelukkig wel, en er is een manier om dat te doen. Zo zie je de Grand Prix van Las Vegas toch helemaal gratis.

Kijk gratis naar de Grand Prix van Las Vegas

Zoals gezegd is het in andere landen wel mogelijk om gratis de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas te kijken. Een van die landen is bijvoorbeeld Oostenrijk. Sterker nog, ze kunnen kiezen uit twee gratis zenders: ORF TVthek en Servus TV.

Ook de Belgen hebben geluk, maar om precies te zijn de Walen. De RTBF gaat de Grand Prix van Las Vegas live uitzenden.

Helaas is er een probleem. Helaas zitten deze omroepen niet in het zenderpakket van kabelaars zoals KPN, Ziggo en Odido. Je krijgt ze dus niet simpel op je televisie. Gelukkig kan je deze zenders alsnog bekijken op een andere manier, waardoor de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas helemaal gratis is.

Dit moet je doen voor gratis Formule 1

ORF TVthek, Servus TV en RTBF Auvio zijn gratis streamingskanalen in die landen. Vergelijk het met NPO Start. Je kunt hierop een gratis account maken waarna je kan kijken. Toch is er een probleem: die diensten zijn alleen toegankelijk voor inwoners uit het land zelf.

Max Verstappen Formule 1 F1 TV Pro Viaplay, simulator
Max Verstappen in actie. (Afbeelding: ANP/Sem van der Wal)

Gelukkig kan je die blokkade makkelijk omzeilen. Hiervoor heb je wel een VPN nodig. Als je in je VPN-app aangeeft dat je vanuit het desbetreffende land een IP wil (België of Oostenrijk), dan kun je gewoon simpel een gratis account aanmaken. Daarna kijk je de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas helemaal gratis via de desbetreffende dienst.

Toch is er wel een nadeel: het commentaar is in het Duits of Frans. Als je de talen beheerst is het niet zo erg, maar het is begrijpelijk als je de voorkeur geeft aan Nederlands of Engels. Hiervoor ben je  aangewezen op F1 TV Pro of Viaplay. Het is echter ook mogelijk om Nederlands commentaar te horen via Grand Prix Radio. Dan zullen Olav Mol en Jack Plooij de race voor je verslaan.

Apple wil Ziggo en Viaplay te slim af zijn voor Formule 1-rechten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen