Noah Korevaar
Noah Korevaar Rides 4 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Nostalgische innovatie: kampioens-Ferrari van Michael Schumacher staat te koop!

Lewis Hamilton, Ayrton Senna, Alain Prost, Fernando Alonso, Niki Lauda. Stuk voor stuk grote namen uit de Formule 1-wereld. Toch kan geen van deze mannen zich meten met de meester: Michael Schumacher. Zelden was een coureur zo dominant en dat leverde hem uiteindelijk zeven kampioenschappen op. Eén van die titels won hij in de Ferrari F2001 en die gaat nu de veiling op.

Ferrari van Michael Schumacher staat te koop

Gedurende het seizoen maakte Michael Schumacher gebruik van meerdere auto’s. De bolide die nu onder de hamer gaat, gebruikte hij aan het begin van het seizoen. Eén van de races die hij reed in deze Ferrari was de Grand Prix van Monaco in 2001, die hij natuurlijk op zijn naam schreef. Deze auto speelde dus een belangrijke rol in het behalen van Schumacher’s vierde titel.

Michael Schumacher Ferrari te koop

 

Meer dan een museumstuk

Deze F2001 is op dit moment te zien in Hong Kong. Hij staat daar nog tot 16 november, want op die dag gaat hij onder de hamer. Dit prachtige stukje racegeschiedenis wordt begeerd door veel verzamelaars en zal naar verwachting rond de vier miljoen dollar gaan opleveren. Een flinke som, maar daar krijg je wel iets meer voor dan alleen een mooi museumstuk.

Michael Schumacher Ferrari te koop Michael Schumacher Ferrari te koop Michael Schumacher Ferrari te koop

Deze Ferrari is namelijk uitstekend onderhouden en loopt nog steeds als een zonnetje. Je kunt dus gewoon het circuit opgaan in de deze Ferrari F2001 en zelf voelen hoe het is om te rijden in een drie liter V10 Formule 1-auto met ongeveer 900pk. Een unieke ervaring die voor echte fans het geld meer dan waard is.

Michael Schumacher Ferrari te koop Michael Schumacher Ferrari te koop

Uitstekende service

Heb je geen plek in je garage of is het onderhoud je te veel moeite? No worries, want Ferrari neemt deze zorgen graag uit handen. Je mag hem namelijk onderbrengen op hun thuisbasis in Maranello, waar hij wordt onderhouden door monteurs van Ferrari. Als je hem in actie wilt zien zijn de Italianen zo vriendelijk om transport te regelen naar Corse Clienti races. Dit is zonder twijfel de ultieme droom van iedere Ferrari-liefhebber. Check hier ook welke innovaties ervoor zorgen dat Max Verstappen nu scoort!

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nostalgische innovatie: kampioens-Ferrari van Michael Schumacher staat te koop!
Sluiten