Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 sep 2018

Voorlopig komt er geen live sport op Netflix

Dankzij Netflix kijken we massaal steeds minder naar lineaire televisie. Dat is de kracht van de streamingdienst: we kijken wat we willen, wanneer we willen. Daardoor kan de content per definitie niet al te actueel zijn. Jij kiest immers zelf wanneer je het kijkt.

Netflix en actueel gaan niet goed samen

Daarom is het platform de ideale thuishaven voor films en series. Die blijven immers relevant, met slechts hier en daar een te tolereren uitzondering. De paar keer dat Netflix wekelijkse en semi-actuele talkshows uitbracht, flopten ze.

De hele gebruikservaring van de streamingdienst leent zich er simpelweg niet voor. Gebruikers kunnen de content niet elke week op een efficiënte manier vinden, en het later opduikelen van de content leidt enkel tot frustratie vanwege de achterhaalde inhoud.

Maar hoe zit het dan met sport? Grote techpartijen als Facebook kopen steeds vaker de uitzendrechten voor grote sportwedstrijden op. Kan die actuele content wel de over de drempel van streaming heen stappen?

??Lees ook: AliExpress getest: Bizarre Furby, Nokia 3310 review en meer!

Sport op Netflix

Het lijkt de droom voor elke diehard fan: legendarische Formule 1-races alsnog terugkijken, even dat ene doelpunt van Messi opzoeken. Toch heeft Netflix daar geen interesse en/of concrete plannen voor, zo bevestigd Maria Ferreras. Zij is VP businessdevelopment EMEA.

Wel gaat het bedrijf meer investeren in het zelf ontwikkelen en aankopen van sportdocumentaires. De recente Netflix Originals over onder andere Juventus zijn daar een goed voorbeeld van. Semi-actueel, maar toch tijdloos.

Netflix sport

De focus blijft in ieder geval liggen op het opbouwen van een bibliotheek met exclusieve content. Nu grote licentiehouders als Disney zelf aan hun eigen platformen werken, is het zaak om zo snel mogelijk een breed aanbod voor de langere termijn te realiseren.

In het EMEA-gebied werkt Netflix op dit moment aan rond de honderd lokaal geproduceerde series, zo bevestigt Ferreras. Daarin heeft het bedrijf nog steeds geen interesse in het overnemen van productiebedrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorlopig komt er geen live sport op Netflix
Sluiten