Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 feb 2019

Formule 1: Verstappen schittert in trailer voor Netflix Original

Afgelopen week werd het nieuwe speeltje van Max Verstappen onthuld, de RB15. Of de Nederlander daarmee daadwerkelijk een serieuze gooi naar de wereldtitel kan gaan doen, blijft een kwestie van afwachten. Het moge in ieder geval duidelijk dat zijn dat Verstappen wereldwijd in de schijnwerpers staat. Ook die van Netflix.

Max Verstappen in Formule 1-documentaire

De streamingdienst waar we allemaal wekelijks uren naar kijken komt binnenkort met een documentaire over de Formule 1.  Daarbij kunnen ze natuurlijk niet om Verstappen heen. Afgelopen seizoen kwamen we er tijdens de Grand Prix van Monaco al achter dat Verstappen een grote rol gaat spelen in de Netflix Original.

De peperdure camera’s van de streamingdienst volgden de jonge coureur overal. Nu kunnen we eindelijk een eerste voorproefje op het eindresultaat bewonderen. De vooralsnog titelloze documentaire is door de streamingdienst voorzien van een trailer.

We zien Verstappen niet alleen aan het werk op het circuit, maar hij komt ook aan het woord. Terwijl we kijken naar beelden van zijn overwinning in Oostenrijk vertelt Verstappen over zijn ambitie om zo snel mogelijk wereldkampioen te worden. Verwacht echter geen saaie lofzang, want ook zijn moeizame relatie met Daniel Ricciardo komt uitgebreid aan bod.

Netflix

Die band wordt besproken in de context van de crash in Baku, een veelbesproken gebeurtenis. We weten helaas dus nog niet hoe de Formule 1 documentaire van Netflix gaat heten, en een releasedatum is ook nog niet bekendgemaakt. De werktitel is in ieder geval Untitled Formula 1 Project. Maar goed, daar schiet je alsnog niks mee op.

De begeleidende tekst laat in ieder geval weinig aan de verbeelding over: ‘De snelheid, de druk, de concurrentie. Ervaar de wereld van de Formule 1: van de coureurs tot de eigenaars, van de cockpit tot het managementkantoor.’

In afwachting van een releasedatum kun je bij onze collega’s van Manners alvast de nieuwe bolide van Max Verstappen en Red Bull bewonderen.

Reageer op artikel:
Formule 1: Verstappen schittert in trailer voor Netflix Original
Sluiten