Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 16 apr 2018

Formule 1 voor dummies: de kunst van de juiste rijlijn haarfijn uitgelegd

Over twee weken kun je weer genieten van Max Verstappen in de Formule 1. Hopelijk heeft tijdens de Grand Prix van Europa wat minder pech dan de vorige keren. Hoe dan ook: let deze keer even op de lijnen, want als iemand zijn rijlijn tot kunst heeft verheven, is het Max.

Als je Formule 1 op televisie kijkt, lijkt het allemaal vrij logisch. Als je zelf op het circuit rijdt, merk je dat het behoorlijk moeilijk is om de juiste lijnen te pakken. Pure natuurkunde en wiskunde. Mocht je nog twijfelen over het feit dat Formule 1 een topsport is, dan weet je na deze uitleg over de juiste rijlijn genoeg.

De rijlijnen in de Formule 1 uitgelegd

Max Verstappen in Shanghai

Max Verstappen begint komend weekend overigens met meer vermogen dan tijdens de eerste races van dit seizoen. Renault heeft Red Bull Racing en McLaren namelijk de toestemming gegeven om het Grand Prix-weekend in China de motor meer open te gooien. De Fransen weten zeker dat ze een betrouwbaar product gebouwd hebben. Hmm, ja, waar hebben we dat eerder gehoord?

In de training vloog Max vanochtend nog even uit de bocht. Uiteindelijk reed hij de vijfde tijd. Verstappen was met 1.33,823 vier tienden toe op de tijd van Hamilton: 1.33,482.

Kimi Räikkönen werd net als in de eerste training tweede achter de Brit. De Fin kwam in zijn Ferrari slechts 0,007 seconde tekort. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas noteerde de derde tijd.

Reageer op artikel:
Formule 1 voor dummies: de kunst van de juiste rijlijn haarfijn uitgelegd
Sluiten