Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 20 sep 2018

Formule E: Jaguar Racing introduceert innovatief racemonster I-Type 3

Formule 1 is dan misschien populairder dan ooit, maar ook Formule E begint een steeds grotere rol te spelen. Innovatie is in die competitie zo mogelijk nog belangrijker. Dat zie je alleen al terug aan de eerste golf aan nieuwe Formule E-auto’s. Maak kennis met de Panasonic Jaguar Racing: I-Type 3.

Formule E: Panasonic Jaguar Racing: I-Type 3

Jaguar heeft zijn nieuwe bolide zojuist onthuld. Het nieuwe model is een drastische verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De I-Type 3 is niet alleen 25 procent krachtiger dan de vorige, maar ook nog eens even licht.

De Formule E-wagen produceert 250kW, en gaat binnen 2.8 seconden van nul naar honderd. Dat is ook wel nodig, want de volgende competitie wordt er een nieuwe aanvalsmodus geïntroduceerd. Daarmee wordt de kracht opgevoerd naar de 225kW wanneer rivalen elkaar in proberen te halen.

Panasonic Jaguar Racing: I-Type 3

De grootste stap wordt echter op een ander vlak gezet. Net zoals de concurrentie hoeft Jaguar dit jaar eindelijk niet meer halverwege de race van auto te wisselen. De Panasonic Jaguar Racing I-Type 3 houdt het met gemak een hele race vol, dankzij verbeterde batterijtechnologie.

Daarmee kan Jaguar ook eindelijk voldoen aan de nieuwe één-auto-per-coureur regel. Het duurt gelukkig niet lang meer voor we de nieuwe elektrische auto’s in actie kunnen zien. Op 15 december barst het volgende seizoen los in Saudi-Arabië.

Jaguar zegt er het volste vertrouwen in te hebben dat de I-Type 3 een technologische voorsprong heeft op de concurrentie. Het is het eerste team uit de Formule E die zijn nieuwe wapenfeit compleet zelf heeft ontwikkeld. Dat kan net het verschil gaan maken in de steeds heftigere competitie.

 

Reageer op artikel:
Formule E: Jaguar Racing introduceert innovatief racemonster I-Type 3
Sluiten