Ilona Braam
Ilona Braam Gaming 14 aug 2018

Fortnite Android nu ook voor niet-Samsung gebruikers

Vorige week was een goede week voor Samsung fans. De Galaxy Note 9 werd eindelijk gelanceerd en gebruikers met een Samsung toestel konden exclusief aan de slag met de bètaversie van Fortnite Battle Royale voor Android. Fortnite gaf echter meteen aan dat de populaire game later ook voor niet-Samsung gebruikers beschikbaar zou worden en ze hebben inderdaad hun woord gehouden. 

Eerste uitnodigingen de deur uit

Gisteren verscheen er online een tweet van Fortnite, waarin ze laten weten enthousiast te zijn over het feit dat de bèta beschikbaar is voor meer Android toestellen. De eerste uitnodigingen zijn al de deur uit en in de mailboxen van Fortnite fans met niet-Samsung smartphones verschenen. Jawel, je hebt helaas alsnog een uitnodiging nodig en kunt niet meteen het spel in duiken.

Fortnite registratie

Wat je al wel kunt doen is je emailadres opgeven op de Epic Games website, zodat ze ook jou een uitnodiging kunnen sturen. Op de site krijg je meteen een overzicht van welke toestellen geschikt zijn om het spel op te spelen. Onder andere de Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Huawei Honor 10, Huawei P20, LG G7 ThinQ, Nokia 8, OnePlus 5, OnePlus 6 en Xiaomi Mi Mix zijn compatibel.

Fortnite Android bèta

Niet in Google Play Store

Wanneer de definitieve versie uitkomt, hoef je overigens niet in de Google Play Store te zoeken. Ontwikkelaars die via de Play Store hun games aanbieden, moeten namelijk een gedeelte van de opbrengst aan Google overdragen. Daar lijkt Epic Games niet zoveel zin in te hebben en op zich hebben ze de Google shop ook niet echt nodig. Fortnite is dusdanig bekend en populair dat gamers de extra moeite best willen nemen om hem apart te downloaden.

Fornite is de afgelopen paar maanden behoorlijk veranderd en niet iedereen vindt dat even geslaagd. Bekijke hoe deze gamer in Furious 7-stijl afscheid neemt van het spel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9To5Google

Reageer op artikel:
Fortnite Android nu ook voor niet-Samsung gebruikers
Sluiten