‘Fortnite komt nog deze maand naar Android smartphones’

Jelle van Es 11 jul 2018 Gaming

De grootsheid van Fortnite is bijna niet meer te bevatten. Als je aan iemand vertelt dat je wel eens games speelt, dan is de kans ongeveer tachtig procent dat dat gesprek overgaat in een discussie over Fortnite. De game is tegenwoordig op zo’n beetje elk platform te spelen en weet ook op de iDevices aan te slaan. Het enige dat nog mist is een Android-versie. Maar dat zou binnenkort ook verleden tijd zijn.

Fortnite naar Android

Als we het Chinese Tencent Games mogen geloven komt Fortnite op 24 juli uit op de Android-devices. Dat is hetgeen wat we kunnen afleiden uit de onderstaande afbeelding die het bedrijf op zijn Twitter-account plaatste.

Fortnite Android

Het is daarbij niet helemaal bekend of dit alleen om een Chinese release gaat, aangezien Tencent Games een partij is die zich voornamelijk richt op de Chinese markt en nu dus verantwoordelijk lijkt te zijn voor de distributie van de game. Zij zijn overigens geen onbekende met het brengen van Battle Royale-games naar Android-devices. In China doen zij namelijk ook de game PlayerUnknown’s Battlegrounds. Als zij nu dus ook op Fortnite oppakken, dan zijn ze in één klap één van de grootste mobiele game-uitgevers ter wereld.

De grote vraag is nu natuurlijk wat we kunnen verwachten van een eventuele Westerse release. Een vraag waar ik momenteel geen antwoord op heb. Via omwegen zul je de game waarschijnlijk wel kunnen downloaden, maar of je dan met je huidige Fortnite-account kunt gaan spelen en je door een wir-war van Chinese tekens moet werken, dat is maar even afwachten. Hopelijk komt uitgever Epic Games dan ook snel met gewoon een duidelijk verhaal voor de Westerse markt.

Tot die tijd kun je de game dus nog spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en iDevices. Ben je net begonnen? Dan hebben we hier een aantal handige tips.

Reageer op artikel:
‘Fortnite komt nog deze maand naar Android smartphones’
Sluiten