Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 aug 2019

Fortnite krijgt een tijdelijk Borderlands 3-evenement

Fortnite is de belangrijkste game van dit moment. En Borderlands 3 heeft de kaarten in handen om één van de beste games van dit jaar te gaan worden. En nu komt er een evenement in Fortnite die de twee elementen samen brengt. Dat belooft een enorme chaos te gaan worden.

Borderlands 3-evenement in Fortnite

De samenwerking is vooral voor ontwikkelaar Gearbox van Borderlands 3 interessant. Op deze manier maken de Fortnite-games kennis met de nieuwe game. Zo weet ik dat mijn kinderen waarschijnlijk geen idee hebben wat Borderlands 3 precies is, maar na dit evenement zal daar zeer waarschijnlijk verandering in komen. Het evenement werd eerst via een teaser op Twitter aangekondigd.

In de bovenstaande afbeeldingen zie we de iconische Psycho uit de Borderlands-reeks tussen de verschillende personages die we uit de Fortnite-serie kennen. Lang bleef het daar gelukkig niet bij. Er is inmiddels ook een trailer vrijgegeven die laat zien wat je precies kunt verwachten van het Borderlands 3. Deze kun je hieronder bekijken.

Het meest interessante aan het evenement is dat er een klein stukje van de map wordt gereserveerd voor Pandora, waar het avontuur in Borderlands 3 begint. Deze omgeving oogt echt alsof je in de game van Gearbox rondloopt. Daarnaast lijkt het er op dat er een speciale Psycho-skin komt om mee los te gaan. En daarbij kun je ook gebruik maken van een Claptrap die als een soort van rugtas werkt. Deze wordt beschikbaar gesteld als een zogenaamde Psycho Bundle. Daar moet je waarschijnlijk voor lappen. Er zal echter ook loot zijn die gratis beschikbaar wordt gesteld, dus het loont om rondom het evenement te gaan gamen. De grote vraag is echter wanneer het evenement gaat plaatsvinden. Er is nog geen datum aan gekoppeld. Wellicht dat het echt komt rondom de lancering van Borderlands 3. Deze verschijnt op 13 september en is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fortnite krijgt een tijdelijk Borderlands 3-evenement
Sluiten