Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 apr 2018

Fortnite gaat Pokémon Go achterna: bakken met geld

Een jaar geleden was het Pokémon Go die duidelijk de alleenheerser was wanneer het aankwam op geld binnenharken met een mobiele game. Hoewel die game nog altijd tot de verbeelding spreekt en er genoeg boeiende updates zijn geweest, is de game niet meer de koning. Die eer is nu weggelegd voor Fortnite. De game is pas een tijdje geleden voor iedereen beschikbaar gemaakt en is nu al een enorme hit.

Fortnite haalt bakken met geld binnen

Het is zelfs zo’n succes dat de game nu dagelijks goed is voor 2 miljoen dollar aan inkomsten. En dat allemaal dankzij aankopen vanuit de app zelf. Fortnite is namelijk een free-to-play-game.

Dat betekent dat je hem binnen kunt halen zonder er een cent voor uit te geven. Ook kun je de game volledig gratis spelen en dwingt de game je niet om aankopen te doen om beter te maken of door te blijven spelen.

In plaats daarvan koop je cosmetische voorwerpen, zoals kleding of dansmoves. Ook kun je een Battle Pas kopen om mee te doen aan bepaalde challenges, maar de beloningen die je daaruit haalt zijn ook weer cosmetisch.

Zodoende is het een game die zeer open en vriendelijk is en dat waarderen gamers blijkbaar. De website Sensor Tower heeft het succes van de game over de afgelopen maand gemeten en daarbij zie je hoe het succes alleen maar groter wordt.

Fortnite

De afgelopen week hebben Amerikanen maar liefst 6,4 miljoen dollar in de game uitgegeven, terwijl Pokémon Go in dezelfde tijd en in dezelfde markt 2,7 miljoen dollar binnen heeft gehaald (wat na een jaar nog altijd indrukwekkend is).

Bovendien is dit nog maar het begin. De verwachting is dat het succes alleen maar groter is als hij ook voor Android-devices beschikbaar is. Wanneer dat gaat gebeuren is nog de vraag. Wil jij gaan beginnen met de game? Dan hebben we een aantal handige tips.

Reageer op artikel:
Fortnite gaat Pokémon Go achterna: bakken met geld
Sluiten