Titanfall-maker lanceert Fortnite-concurrent: Apex Legends

De makers van Titanfall, Respawn Entertainment, hebben gisteren hun nieuwe project aangekondigd: Apex Legends. Het is een free-to-play Battle Royale shooter die gisteren is onthuld en gelijk ook is gelanceerd. De game is beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en de Xbox One en volgens de maker zijn er in acht uur gelijk een miljoen gamers geweest die de game binnen hebben gehaald.

Apex Legends lijkt gelijk een succes

De game Apex Legends is geen nieuwe Titanfall, maar speelt zich wel af in de wereld van die game. Er zijn echter geen Titans in de game te vinden. De grote mechs uit de vorige games zouden niet helemaal passen bij een game waarbij je maar één leven hebt. Het is dan een beetje oneerlijk als je als gewone soldaat dan recht tegenover zo’n groot ding wordt gezet. Wel kent de game de mogelijkheid om via ziplines snel over het slagveld te gaan en is de actie net als bij Titanfall erg snel.

Hoewel het een Battle Royale-game is en je dan snel aan Fortnite denkt, zijn er duidelijke verschillen. Zo speel je in de game in een team van drie, waarbij je moet kiezen met welke class je aan de slag gaat. Elke class heeft zijn eigen voordelen. Daarnaast is er een maximum van zestig spelers in de game. Daardoor zullen potjes hopelijk wat sneller gaan en hoef je niet minuten te wachten totdat je iemand tegenkomt. Dat is althans de verwachting met arena’s die ook iets kleiner zijn.

Apex Legends

De game bevordert ook de wil om samen te werken. Wanneer een teamgenoot is neergeschoten, dan laat deze een Token achter. Deze kan een andere speler uit het team oppakken en dan brengen naar de respawn-locatie, waar de speler dan weer tot leven kan worden gewekt.

Apex Legends

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Titanfall-maker lanceert Fortnite-concurrent: Apex Legends
Sluiten