Fortnite: Creative is een soort Minecraft-achtige modus voor de game

Vanaf vandaag kun je aan de slag met Fortnite Season 7. Dat nieuwe seizoen brengt zoals gebruikelijk een hoop nieuwe updates en mogelijkheden. Toch is er deze keer iets speciaals. Met het zevende seizoen wordt namelijk ook Fortnite: Creative geïntroduceerd. Dat is een modus die een beetje doet denken aan Minecraft en als een derde pijler in de game moet gaan werken. Hij komt naast de enorm populaire Battle Royale-modus en de Save the World-modus te staan.

Fortnite: Creative

Met Fortnite: Creative krijgt de speler een privé-eiland waar hij en zij naar hartelust kan bouwen. Wat je precies wil gaan bouwen, dat mag je helemaal zelf gaan bepalen. De ontwikkelaar geeft in de onderstaande video aan dat de modus aan het begin van de release waarschijnlijk nog niet gaat werken zoals het zal moeten, maar men wil er alles aan doen om de modus samen met de community uit te bouwen.

Fortnite: Creative wordt op 13 december gelanceerd. Als je echter nu al met de modus aan de slag wilt gaan, dan vraagt de ontwikkelaar de Battle Pass voor dit seizoen te kopen, waarmee je vervroegd toegang krijgt tot de modus. Als het goed is moet dat vanaf vandaag mogelijk zijn, maar hoe laat de nieuwe modus precies live gaat, dat is nog niet helemaal bekend.

Fortnite: Creative

Bij alles wat je bouwt, kun je overigens je vrienden uitnodigen en samen jouw wereld te ervaren. Ook wat dat betreft doet het een beetje denken aan Minecraft. Het wordt interessant om te zien wat je er straks allemaal mee kan gaan doen. Als ik echter afga op de doelgroep, scholieren op het schoolplein, dan lijkt het bij voorbaat al een succes te zijn. Iedereen op het schoolplein had het er over en de kinderen kunnen niet wachten om vanmiddag er mee aan de slag te gaan.

Tot teleurstelling van één meisje die Scribblenauts had gekregen van de Sint…

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fortnite: Creative is een soort Minecraft-achtige modus voor de game
Sluiten