Fortnite verlaat de Early Access-status van de game

Sinds Fortnite in 2017 werd uitgebracht, had de game de label van Early Access. Dat gold met name voor de Save the World-modus van de game, waarvan eigenlijk maar weinig mensen weten dat hij bestaat. Vanaf deze week verdwijnt dat label in de game.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat de ontwikkelaar een nieuwe update heeft uitgebracht voor de Save the World-modus in Fortnite. Er is echter wel een kleine verandering gekomen in het plan van de game.

Fortnite niet langer meer in Early Access

Het originele plan was om de Save the World-modus van Fortnite free-to-play te maken, om op die manier te hopen dat meer spelers een stap naar de modus zouden zetten en daar geld uit te geven. Maar daar gaat nu een streep door. Mocht je er toegang tot willen, dan moet je er nog altijd voor betalen. Dat betekent dus dat het nog altijd een modus is die maar voor een select groepje spelers interessant is. Op het blog van Epic legt de ontwikkelaar uit wat de plannen zijn.

Fortnite
Save the World-modus (Afbeelding: Epic Games)

Maar door deze ontwikkeling ben je dus wel af van de melding dat Fortnite in Early Access zit. Dat zag je namelijk bij zo’n beetje elk tussenscherm van de game. Ook in de Creative Mode van de game verdwijnt dat label. En dat is eigenlijk wel logisch als je bedenkt dat de game al een paar jaar gewoon goed werkt. Zeker met alle evenementen die in de game worden gehouden, de verschillende nieuwe seizoenen en ga zo maar. De game draait als een zonnetje en kan miljoenen gamers aan. Dus wat dat betreft is het eigenlijk wel tijd dat dit verouderde label uit de game wordt gehaald. Wil je meer lezen over alles met de game te maken heeft? Dan hebben we hier een handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fortnite verlaat de Early Access-status van de game
Sluiten