Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 april 2020

Fortnite nu eindelijk op de Google Play Store te downloaden

Fortnite is een game die op zo’n beetje elk beschikbaar platform te spelen is. Het enige platform waar hij niet op een normale manier was binnen te halen, was op Android. Uitgever Epic Games besloot de game namelijk niet uit te brengen op de Google Play Store.

Je kon Fortnite wel binnen halen via Epic zelf, maar dat ging dan buiten de Google Play Store om. Epic koos hiervoor, omdat het niet wilde dat ze per elke microtransactie geld af moest staan aan Google. En hoewel ze het daar nog steeds niet mee eens zijn, is de game nu wel uitgebracht op de Google Play Store.

Fortnite op de Google Play Store

De keuze om Fortnite alsnog op de Google Play Store uit te brengen, heeft volgens Epic te maken met het feit dat games die buiten de Google Play Store worden binnengehaald door Google gezien worden als potentiële security risks. Dat betekent dat wanneer je de game opstart, je telkens allemaal mededelingen krijgt over dat de app een potentieel gevaar op kan leveren. Daar is Epic nu klaar mee en hebben ze besloten de game op de normale manier uit te brengen.

Fortnite Chapter 2 Seizoen
Het huidige seizoen (Afbeelding: Epic Games)

Dat doen ze overigens mopperend. In een statement laat Epic weten dat Google hen in een oneerlijke positie neerzet, door consumenten te wijzen op de gevaren van het downloaden van een app buiten de Google Play Store om. Dat zou volgens Epic onzin zijn, omdat de game gewoon veilig is. En nu moet het bedrijf dus telkens dertig procent van de omzet afstaan, wat volgens hen niet helemaal eerlijk is. Ja, dat doen ze ook bij Fortnite die op apparaten van Apple wordt gespeeld, maar daar is buiten de App Store geen alternatief om games te downloaden.

Voor de consument is het echter een overwinningen. Je kunt op je Android-apparaat de game nu zonder omwegen spelen. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fortnite nu eindelijk op de Google Play Store te downloaden
Sluiten