Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 20 jan 2019

Mysterieuze ijs-bol in Fortnite zorgt voor extreme weersverandering en monsters

Als je Fortnite speelt, weet je dat er een tijdje  geleden uit het niets een mysterieuze bol van ijs is verschenen boven het eiland. Niemand wist echt wat daar de bedoeling van was, maar de bol leek in ieder geval wel iets dreigends te voorspellen. Dat voorgevoel blijkt nu inderdaad te kloppen. De bol is ontploft en heeft onder andere voor een extreme weersomstandigheden en ijzige nieuwe wezens gezorgd.

Countdown in Fortnite

Voordat de mysterieuze bol zijn geheimen prijsgaf, teasede Epic Games al dat ons iets groots te wachten stond en er verscheen zelfs een countdown in het spel om voor extra spanning te zorgen. Oplettende spelers hadden enigszins kunnen weten wat er zou gebeuren door op de televisies in het spel te letten. Daarop werd namelijk gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden en die zijn nu inderdaad aangebroken.

Fortnite

Ice Fiends en nieuwe uitdagingen

De bol zweefde al een tijdje boven het gewelddadige eiland en heeft inmiddels dus zijn eerste geheimen al prijsgegeven. Binnenin de bol bleek zich de Ice King te verschuilen, welke voor verschillende veranderingen in het spel heeft gezorgd. Zo begon het allemaal met een gigantische storm en is het eiland inmiddels bedekt met sneeuw. Daarnaast zijn er ijzig uitziende wezens (Ice Fiends) in het spel verschenen, die niet al te beste bedoelingen met je hebben. De nieuwe wezens komen vergezeld van nieuwe uitdagingen, die je allerlei bonussen op kunnen leveren. Zo kun je dankzij de wezens onder andere winterkleding scoren om de sneeuw te trotseren.

Fortnite

De explosie van de bol zal spelers voorlopig weer zoet houden. Fortnite is binnen redelijk korte tijd uitgegroeid tot een immens populair spel en vorig jaar was het zelfs de meest gespeelde Nintendo Switch-game.

The Verge

Reageer op artikel:
Mysterieuze ijs-bol in Fortnite zorgt voor extreme weersverandering en monsters
Sluiten