Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 november 2018

Fortnite heeft inmiddels 200 miljoen spelers

Begint het al irritant te worden dat elke keer dat ik over Fortnite schrijf, dat ik begin dat het de populairste game van dit moment is? Nee? Mooi: Fortnite is nog altijd de meest populaire game van dit moment. Sinds begin dit jaar weten we dat er miljoenen gamers zijn die de game dagelijks spelen. Maar als je denkt dat de rek er op een gegeven moment wel uit is, dan heb je het mis. De game kende in januari ‘nog maar’ 40 miljoen gamers. Inmiddels is dat aantal doorgegroeid naar 200 miljoen spelers.

200 miljoen gamers voor Fortnite

Overigens spelen die 200 miljoen gamers de game niet dagelijks. Het gaat om spelers die zich geregistreerd hebben voor de game. De groei is enerzijds te danken aan het feit dat de game de afgelopen maanden is uitgebracht op zowel de iPhone als de Android-devices, waardoor iedereen altijd met de game aan de slag kan gaan.

Fortnite

Een tijdje geleden kwam ontwikkelaar Epic nog met het nieuws dat er op een gegeven moment 8,3 miljoen gamers tegelijkertijd de game speelde, dus de game is nog altijd mateloos populair. En het lijkt er op dat het niet snel omlaag gaat. Er komen nog altijd heel veel updates uit voor de game en dankzij de verschillende dansjes is het op het schoolplein nog altijd het gesprek van de dag.

Voor wie het niet kent: Fortnite is een Battle Royale game, waarbij je moet proberen om zolang mogelijk te overleven en je tegenstanders uit te schakelen. De game begon echter ooit als een titel waarbij je een basis moest maken en waves aan vijanden moest overleven. Niemand keek er naar om totdat de Battle Royale-modus werd geintroduceerd en de game free-to-play werd. En nu is het dus een enorm succes en zorgt het er voor dat ontwikkelaar Epic vele miljarden dollars binnenhaalt. Wil je meer lezen voer de game? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Fortnite heeft inmiddels 200 miljoen spelers
Sluiten