Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jul 2018

Fortnite mobile is inmiddels 100 miljoen keer gedownload

Een nieuwe dag, dus een nieuw artikel over het succes van Fortnite. Het wordt misschien een beetje eentonig, maar ja, de game doet het gewoon waanzinnig goed. Vijf maanden geleden besloot de ontwikkelaar om de game ook op de iOS-devices uit te geven. En dat heeft Epic Games geen windeieren gelegd. De game is namelijk in minder dan een half jaar tijd 100 miljoen keer gedownload.

Fortnite mobile in een indrukwekkend rijtje

Daarmee is de game zeker niet het grootste succes ooit. Nintendo wist met Super Mario Run datzelfde aantal te halen in 68 dagen. En Pokémon Go haalde datzelfde getal in 71 dagen. Maar als je beseft dat veel mensen Fortnite al op een andere console speelde, is het juist weer wel indrukwekkend. Zeker als je het weer vergelijkt met andere games die dit getal hebben gehaald of waarschijnlijk binnenkort gaan doen.

Fortnite mobile

Een fijne bijkomstigheid voor Epic Games is dat gamers op de iOS-devices ook daadwerkelijk geld in de game uitgeven. Inmiddels heeft de mobiele versie al 160 miljoen dollar in het laadje gebracht en per dag komt daar nu zo’n twee miljoen dollar bij. Dan snap je eigenlijk ook wel dat het bedrijf enorm veel prijzengeld beschikbaar heeft voor de verschillende eSports-toernooien die er aan zitten te komen.

De enige vraag die nu nog rest, is de vraag wanneer de game nou eindelijk eens op de Android-devices uitkomt. Daarover houdt de ontwikkelaar nog altijd zijn kaken stijf op elkaar. Het meest recente gerucht wat dat betreft is het gerucht dat de game zou worden gelanceerd in combinatie met de Samsung Galaxy Note 9. Daarmee zou Samsung willen aantonen dat dat device ideaal is om games op te spelen. De kans is groot dat je hem dan ook nog op andere platformen kan spelen door middel van het downloadbestand. Maar dat blijft voorlopig nog even afwachten.

Reageer op artikel:
Fortnite mobile is inmiddels 100 miljoen keer gedownload
Sluiten